כאבים פסיכוסומטים? בת 18

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

15/10/2019 | 17:58 | מאת: שיר

היי, מאז ומתמיד הייתי חרדתית בכל מה שקשור למחלות ולכאבים. לפני כשנתיים נער שהכרתי נפטר מסרטן שהתחיל לו בגב היתה תקופה שהיו לי כאבים בכל מיני מקומות בגוף... ראש, גב בעיקר בגב, בטן, רגליים כתפיים.. עשיתי בדיקות וצילומים ולא מצאו שום דבר חריג מלבד חיידק שהיה בקיבה. כל כך פחדתי שיש לי את המחלה ונכנסתי לחרדה ככל שהתשובות של הבדיקות הגיעו והכל היה תקין ככה גם הכאב פחת... אני שמה לב שכל פעם שאדם שאני מכירה חולה במחלת הסרטן באיזור מסוים מתחיל לכאוב לי באותו איזור.. אבל באמת כואב לפני כשבוע ראיתי סרטון של אמא שמספרת על הבת שלה שהיתה חולה בסרטן שהיה באגן והבת שלה סבלה מכאבי םהאיזור והבטחתי לעצמי לא לחשוב על זה ובאמת לא חשבתי על זה יותר מידי.. אבל עכשיו אחרי שבוע פתאום התחילו לי כאבים חזקים מאד ברגליים, במפשעה ובכל האיזור הזה אני לא יודעת אם זה כאב פסיכוסומטי או כאב אמיתי.. מה אני צריכה לעשות?

שלום שיר, אני מבין שאת במצוקה ואני מתרשם לכאורה מנטייה למצוא את עצמך "נלכדת" בהזדהות עם הכאב והסבל של האחר. הדבר הטוב ביותר שאת יכולה לעשות לעניות דעתי הוא ללכת לטיפול פסיכולוגי. במקביל, הנטיה להזדהות רגשית צריכה להיות מובנת לך וכשאת מזהה שאת במצב הזה , תנסי לדבר עם עצמך ולשכנע את עצמך להבדיל בין מה "ששלי" לבין מה "שלא שלי". זו דרך ללוות את עצמך בסבלנות לשינוי המצב של הזדהות למצב של נפרדות. זה מנקודת מבטי הצעד הראשון החשוב לעשות בדרך לשנות את דפוס ההזדהות.

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית