משך טיפול פסיכולוגי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

08/02/2019 | 13:21 | מאת: ח

כמה זמן ניתן לקבל טיפול פסיכולוגי במרפאה לבריאות הנפש? האם זה נתון לשיקולו של מנהל המרפאה?

שלום לך, לכל קופה הסדרים שונים עם מרפאה לבריאות הנפש, זו או אחרת. בעיקרון מאז הרפורמה בבריאות הנפש, כל קופה מנפיקה טפסי 17 לטיפול נפשי במרפאות השונות. הטופס מעניק כמות מפגשים שונה עבור ההליך של האבחון ועבור ההליך הטיפולי שבא לאחריו. בעיקרון ידוע לי שמקובל להנפיק טפסי 17 ובם אישור לשניים עד שלושה מפגשים עבור אבחון (אינטייק) ועד 12 מפגשים לטיפול פסיכולוגי. בתום כמות הטיפולים המאושרת ניתן לבקש הארכה לשנים עשר נוספים וחוזר חלילה ובהתאם לשיפור וההטבה במצב הנפשי של המטופל/ת. מקווה שהדברים מבהירים את ששאלת.

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית