התמודדות עם מחלת אב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

31/12/2011 | 20:24 | מאת: נוני

אבי חולה זה כבר כמה שנים בשלוש השנים האחרונות מצבו אפילו מדרדר וזה מלווה אצלנו בחרדה תמידית למצבו איך אפשר להתמודד עם מצב קשה ממושך שכזה? אשמח לעצות...חוות דעת.. המון תודה

נוני שלום, החרדה, אותה את/ה מתארים על קצה המזלג, מספרת גם על עוצמת הקשר והאיכפתיות שלכם כלפי האב, ומכאן שהיא טבעית, במיוחד כאשר המדובר במחלה הפוגעת בתפקודו היום-יומי. שים/י לב שנושא הטיפול בהורה חולה הוא נחלתם של רבים מאיתנו ועל כן אתם עשויים לשאוב כוחות מפגישה בודדת או מתמשכת עם פסיכולוג רפואי, אשר ידריך את המשפחה כיצד להתמודד עם מצבים אלו ואחרים. פעמים רבות אני מוצא שהדרכה נכונה של בני המשפחה משפיעה לחיוב על בן המשפחה החולה כאילו הוא עצמו מקבל את העזרה הפסיכולוגית. בנוסף, את/ה מוזמנים במידת האפשר לשאול שאלות ספציפיות יותר, ואולי תהיה אפשרות מעל במה זו לייעץ לכם. כל טוב, יהודה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית