טיפול בקשישים סיעודיים שבהכחשה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

15/03/2017 | 01:23 | מאת: יוני

איך אפשר לעודד קשישים שהופכים לסיעודיים? וקשישים סיעודיים- עם דמנציה- שכל פעם מחדש קולטים את המצב החדש שלהם (למשל בכל פעם שמתעוררים) אז מה להגיד כדי לעודד אותם? איך לעזור להם?

שלום יוני, הנושא מורכב מעט יותר ממה שאני יכול לסכם בתשובה קצרה. העיקרון המנחה את העבודה הפסיכולוגית בגיל המבוגר הוא של עבודה מערכתית, קרי עבודה משולבת רפואית-פסיכו סוציאלית-סיעודית. המלצתי החמה מניסיוני היא לקבוע פגישה עם מנהל/ת המחלקה בו אביך/אימך שוהה בו תשתף במחשבות ובהתלבטות לגבי התקשורת עם ההורה וכיצד ללוות אותו/ה. זה לגיטימי שתבקש שבפגישה תהיה נוכחת גם העובדת הסוציאלית ואו הפסיכולוגית העובדת עם המחלקה.

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית