צומת דרכים מקצועי

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

11/09/2008 | 13:02 | מאת: shira

שלום אני מתלבטת לגבי המשך דרכי המקצועית. לפני 7 שנים סיימתי תואר 1 בעו"ס בבצטיינות. לא עבדתי בתחום אלא למדתי MBA ועבדתי במשאבי אנוש בחברת הייטק מאז. היום אני מעוניינת לחזור לתחום הטיפולי - אולי ללמוד טיפול באמנות, אולי טיפול זוגי. מה הדרך הכי טובה שאוכל לעבור לתחום הטיפולי? אני לא מעוניינת לעבוד כעו"ס... האם אוכל להתקבל לתואר שני לאחר 7 שנים משסיימתי תואר ראשון? איזה אפשרויות לימודים הייתם ממליצים לי? תודה!!!

13/09/2008 | 12:16 | מאת: זיו סופר

שירה בוקר טוב, כשאת כותבת שאינך מעוניינת לעבוד כעו"ס למה את מתכוונת? אני שואל מכיוון שישנם עו"סים רבים שתפקידם הוא לטפל טיפול פסיכותראפי כגון במרכזים למניעת אלימות במשפחה, במרפאות חוץ של בריאות הנפש, במרכזים לטיפול בנפגעי סמים וכו'. איני יודע אם תוכלי להתקבל לתואר שני בע"ס לאחר שלא עבדת בתחום - שאלה זו עלייך להפנות למחלקות. אני מניח שתיהיה עדיפות לאלה שעסקו בתחום, אך זו הנחה בלבד מכיוון שבבן גוריון ישנה תוכנית להסבת אקדמיים ל MSW, כלומר אקדמיים שאינם עו"סים. כך גם לגבי טיפול זוגי - עלייך לפנות למכונים המכשירים לתחום זה. אני מכיר מספר אנשי מקצוע שלמדו טיפול זוגי-משפחתי ובאו מתחום הייעוץ החינוכי והריפוי בעיסוק כך שייתכן שתוכלי ללמוד. לגבי תחום הטיפול באומנויות - אני משאיר את ההתייחסות לענת יריב. בהצלחה, זיו

20/09/2008 | 18:13 | מאת: אלכס

ניתן להתקבל לתואר שני בטיפול באומנות גם למי שלא למד עבודה סוציאלית, לכן היעדר נסיונך כעו"ס לא גורע מכך. תוכלי ללמוד תואר שני בטיפול באומנות באוניברסיטת לסלי או באוניברסיטת חיפה. בהצלחה

10/10/2008 | 23:42 | מאת: ענת יריב

שלום שירה, כדי להחליט על כיוון טיפולי באמצעות אומנות, חייב להיות קשר/חיבור בינך לבין האומנות, ייתכן שבמהלך השנים האחרונות עסקת באומנות ? ייתכן שבעבר עסקת רבות באומנות? שאלות כאלו יכולות לעזור לך במציאת הכיוון בין טיפול באומנות לטיפול משפחתי (דרך אגב, אפשר גם לעשות טיפול משפחתי באמצעות טיפול באומנות , אבל זו כבר תת התמחות) כל טוב ובהצלחה, ענת

מנהל פורום עבודה סוציאלית