לימודים לתואר שני- ראיתי שיש כאן מביני עניין:-)

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

05/02/2008 | 23:31 | מאת: רוית

שלום, יש לי תואר B.A בחינוך מיוחד ואומנות ואני רוצה ללמוד לתואר שני. יש לי נסיון רב בעבודה עם חולי נפש ואנשים עם פיגור שיכלי(מדריכה שיקומית ומדריכה בחוגים). אני מוכשרת מאוד ורוצה ללמוד לתואר שיציב אותי במקום עם יותר השפעה- מתאים לי לנהל הוסטל, למשל.אני חוששת ללמוד לתואר שני משהו שאח"כ לא אוכל לממש את עצמי בגלל שאין תקנים וכיו"ב. ראיתי שיש באונ' חיפה תואר שני בבריאות נפש קהילתית. איך אוכל להשתלב אח"כ בשוק העבודה עם תואר כזה? האם זה רק בחיפה? אשמח לתגובות, רוית

06/02/2008 | 19:27 | מאת: זיו סופר

רוית שלום, רק באוניברסיטת חיפה וב"ש ניתן לעשות הסבה לתואר שני בעבודה סוציאלית. באוניברסיטאות ת"א ובר-אילן לימודים ה- MSW פתוחים רק לבוגרי עבודה סוציאלית תואר ראשון. כמובן שקיימת האפשרות לעשות הסבה לתואר ראשון בע"ס ואז ללמוד את לימודי התואר השני, אך אני מניח שלא לכך את מתכוונת. התואר שראית באוני' חיפה ייחודי רק לשם. כל אוניברסיטה בונה לעצמה תוכניות לימודים אחרות. ידוע לי שניהול הוסטל לפגועי נפש כמעט ואינו אפשרי ללא תואר בע"ס. אני מניח שסוג התואר פחות חשוב אלא הניסיון. עם זאת, במידה וגם יש לך ניסיון וגם תואר בבריאות נפש קהילתי בוודאי שזה יקנה לך ייתרון על פני מועמדים אחרים. בהצלחה, זיו

מנהל פורום עבודה סוציאלית