למי עליי לפנות ומה עליי לעשות?

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

24/12/2006 | 21:43 | מאת: אבא מודאג

בתי בת ה- 8 עברה בחיים הרבה. גירושין שלנו וגירושין נוספים של אמה. אמה נטשה אותה והיא עברה לחזקתי. כיום היא חזרה לחייה ולוקחת אותה פעמיים בשבוע. הילדה מופנמת ומאוד שקטה, עצובה, עצורה, בכיינית, קטנונית, לא חולקת דבר עם אף אחד, אין לה הרבה חברים, חסרת ביטחון, מקשה עליי את מערכת היחסים החדשה שיש לי עם בת זוגתי מזה חצי שנה ובנה בן השלוש.בקיצור מצב בלתי נסבל של חוסר אונים. מה עליי לעשות על מנת לעזור לה? רופא הילדים אמר לי שזה לא קשור בבעיות קשב וריכוז ואין מה לעשות למעט פסיכולוג. כמו כן במכון להתפתחות הילד שזה רק עד גיל 6. האם ישנה דרך טיפול אחרת?

26/12/2006 | 00:17 | מאת: מיכל דגני

אבא מודאג שלום. אכן בתך עברה הרבה .. ויש לחפש דרך לעזור לה וכל דרך טיפולית לגטימית ..טיפול באומניות ,טיפול באמצעות בעלי חיים .. טיפול בתנועה ופסיכודרמה . בהצלחה מיכל .

28/02/2007 | 23:44 | מאת: עלמה

מאחר והילדה קטנה עדיף לגשת איתה לטיפול שיהיה פחות מאיים מטיפול פסיכולוגי וכל טיפול באמנויות יכול להועיל.

מנהל פורום עבודה סוציאלית