טיפול בתנועה

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

07/06/2006 | 16:53 | מאת: דניאלה

התואר הראשון שלי הוא במחול ( כולל שנות נסיון רבות), השני בייעוץ חינוכי והתקבלתי ללימודי טיפול בתנועה. שאלותי הן: מהן אפשרויות העבודה בתחום? אנא, התייחסי בתשובתך גם לעבודה מוסדית וגם לקליניקה פרטית. האם בעבודה מוסדית השכר הוא סביר? מיהו קהל היעד בקליניקה פרטית? תודה, דניאלה.

13/06/2006 | 11:35 | מאת: ענת יריב

שלום דניאלה, ראשית, בהצלחה בלימודים ! אני מאד מקווה שאת נהנת. אני משערת שחלק משאלותייך נוגעות לחששות שמלוות את תחילת הדרך הארוכה הזו, אילו שאלות רלוונטיות וחשובות מאד. אז ככה, חשוב להבחין בין אוכלוסיית מבוגרים לאוכלוסיית ילדים. התחום מאד נפוץ בטיפול בילדים, את בטח כבר למדת מדוע, הן במוסדי והן בקליניקה פרטית. עם מבגורים המצב קצת יותר מורכב. השכר בעבודה מוסדית, בהנחה שאין זה מוסד פרטי, זהה לשכר המשק (לדוגמא שכר של מוסדות בריאות הנפש) לחילופין יש מוסדות שמעסיקים מטפלים בתנועה על תקן "פרילנסר" ואז התשלום גבוה יותר (אך אין קביעות...) במוסדות הממשלתיים אין עדיין תקנים המכונים " מטפל בתנועה", לרוב ניתנים לנו תקנים של מקצועות המעוגנים במערכת. אני משערת שהייעוץ החינוכי יהיה לך מאד לעזר על מנת להשתלב במערכת המוסדית/ממשלתית. קהל היעד לקליניקה הפרטית מתגבש בהתאם להכשרתה והתמחותה של כל מטפלת או מטפל : ילדים, הדרכת הורים, מבוגרים, הפרעות שונות,זוגי, משפחתי, קבוצות ....ובהתאם לאוריינטציה הטיפולית - דינמית. אולם, הדרך אל הקליניקה הפרטית עוד ארוכה. יש צורך בהרבה שעות נסיון והדרכה (ראי הנחייות יה"ת) עד לפתיחת קליניקה פרטית וטוב שכך, על מנת שהתחום יהיה מקצועי ורציני , בדומה לתחומי הטיפול הפסיכותרפוייטי. כפי שאת ודאי יודעת ישנו נסיון לגבש חוק בנושא, כך שאני מאמינה שההגדרות, הדרישות וההנחיות יתבהרו יותר. אני מקווה שזה עונה לך, בברכה חמה ובהצלחה בהמשך הדרך, ענת יריב

מנהל פורום עבודה סוציאלית