עבודה לאחר תואר שני

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

11/05/2006 | 14:58 | מאת: שירית

שלום אני סטודנטית ללימודי השלמות לקראת תואר שני בעבודה סוציאלית באוניברסיטת בן גוריון. אני לא מצליחה למצוא עבודה בתחום תו"כ לימודים עקב מערכת השעות והאיזור. בעברי הדרכתי בהוסטל לנפגעי נפש ובתעסוקה נתמכת אבל נמאס לי מאוד מהתחום הזה. אני מפחדת לצאת מהלימודים בעצם ללא נסיון כי בתחום בריאות הנפש אני לא רוצה לעסוק ובתחומים אחרים אין לי נסיון.... מה דעתכם? האם להתעקש על עבודה בתחום או לעזוב את זה?? שאלה נוספת - באיזה מצב נמצא התחום של טיפול קוגניטיבי התנהגותי במקומת העבודה?? האם נראה לכם כדאי לשאוף למסלול זה? (זאת כמובן, לאור הרצון לעבוד באופן פרטי ללא המסלול המפרך של פסיכותרפיה אנליטית רגילה) תודה

08/07/2006 | 00:16 | מאת: טלי וינברגר

שלום לך, למרות שאין לך ניסיון, למעשה את כמו כל סטודנט שיצא זה עתה מ"בית מדרשו" אל אויר העולם המקצועי לראשונה. מצב שוק העבודה כיום הוא די קשה, ולכן ככל הנראה לא מצאת עבודה. קחי לעצמך את הזמן והשלימי את הדרו, ובמקביל חפשי עבודה בתחום שמעניין אותך. לגבי מסלול הפסיכותרפיה, זה ממש קשה לי לומר כי אינני יודעת. בברכה, טלי

12/08/2006 | 16:47 | מאת: ענבל

שלום שירית, אני סיימתי לפני 3 שנים תואר ראשון בעו"ס בבן גוריון. קיבלתי הצעות עבודה מעניינות מיד בסיום הלימודים באיזור ב"ש , הבעיה שחזרתי למרכז בסיום הלימודים והן לא היו רלוונטיות עבורי. אם את נשארת בדרום, תפני למרצים שלך שימליצו עלייך למקומות עבודה, כך אני הגעתי להצעות שהיו לי. (אל תתביישי לשאול) כשחזרתי למרכז הארץ- בשנה הראשונה היה לי קשה למצוא עבודה בתחום כי לא הכירו אותי. בינתיים עבדתי בתחום כ"א, ותוך כדי מצאתי עבודה במעון לפיגור שכלי, שם התקדמתי בתפקידים גם לניהול. היום אני מנהלת הוסטל לנפגעי נפש. פניתי לתחום כי שיקום מעניין אותי. יש המון תחומים אחרים והמון עמותות וגופים פרטיים. ההמלצה שלי- אל תחפשי במודעות דרושים בלבד, תעשי מיפוי של התפקידים שמעניינים אותך ואז תשלחי באופן יזום לכל המסגרות בתחום שאת מעוניינת בו. עוד טעות נפוצה, בעייני לפחות, היא לפנות ישר ללשכות רווחה. חבל, השכר שם נמוך מאוד, לפחות לתואר ראשון, ותנאי העבודה הפיזיים לרוב לא משהו. אני פניתי רק לסקטור הפרטי או למקומות כמו בתי חולים וקופות חולים. בכל אופן, אחרי שאת משתלבת במקום עבודה, ויש לך ניסיון של שנה, פשוט יותר להתקבל למקומות הנחשקים. אל תוותרי, ובשום אופן לא ליפול בפח של חברות סיעוד, הן מציעות תנאים טובים אבל אחר כך הניסיון שם לא ממש נחשב בשוק העבודה בתחום עו"ס. בהצלחה...

12/08/2006 | 16:52 | מאת: ענבל

עוד משהו קטן, אם תעבדי תוך כדי הלימודים בחלקיות משרה כעו"ס (במידה וכבר יש לך תעודה-בגלל ההסבה) זה יעזור לך בהמשך, ואז שווה אפילו בלשכת רווחה לבינתיים. אם לא, תפקידי הדרכה לא ממש יקדמו אותך אחרי הלימודים אז תעבדי במה שנוח לך וזהו... ולא לדאוג, אנשים מתלוננים שאין עבודות אם את טובה ויודעת לשווק את עצמך אפשר למצוא יופי של עבודות (אני הייתי ב-13 ראיונות עבודה למקומות שונים לפני שבחרתי את העבודה שהכי מתאימה לי, אז לא להתייאש...)

מנהל פורום עבודה סוציאלית