פסיכותראפיה לדיאטנים?

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

07/11/2005 | 14:33 | מאת: שמרית

האם קיימת איזושהיא מסגרת לימודי פסיכותראפיה שאינה דורשת תארים במקצועות המקובלים, אלא למשל מתאימה לדיאטנים קלינים? (אפילו תוכנית לימודים כזו שמעניקה תעודה אך מאוניברסיטה מוכרת)

07/11/2005 | 22:56 | מאת: ד"ר דני ירדני

אומנם דיאטן הוא מיקצוע טיפולי אך בתחום שונה לגמריי מההכשרה שמקבלים עוסי"ם ופסיכולוגים קליניים. אני סבור שבהתמודדות עם תהליך הרזיה על הדיאטן להיות בעל ראיה הוליסטית ולא לנתק את הפסיכה מהפיזי בהליך הטיפולי שלו. אולם, כל התוכניות המוכרות בבפסיכותרפיה דורשות תארים אקדמים רלוונטיים והתנסות מיקצועית מוכחת בתחום בריאות הנפש. כדאי לפנות לבתי הספר לפסיכותרפיה ולבדוק האם ניתן להתקבל בכל זאת כחריג עם השלמות. בהצלחה

11/11/2005 | 20:40 | מאת: טלי וינברגר

שמרית שלום רב, למיטב ידיעתי אין אפשרות לדיאטנים אפשרות ללמוד פסיכותרפיה בבתי הספר המוכרים על ידי איגוד הפסיכותרפיה בארץ. בברכה, טלי

11/11/2005 | 21:33 | מאת: עו"ס

ערב טוב, נדמה לי שזה אפשרי באונ' תל אביב. כדאי לצלצל ולשאול. בהצלחה.

מנהל פורום עבודה סוציאלית