ביבליותרפיה/עו"ס

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

22/09/2005 | 16:33 | מאת: מירי

אני חושבת לעשות הסבה מקצועית מתוך רצון להגיע לתחום הטיפולי. ממה שביררתי יש לי שתי אפשרויות שבאות בחשבון: לימודי הסבה לעו"ס ולימודי תואר שני (קליני) או לימודי השלמה ותואר שני בבליותרפיה. שני התחומים אמנם שונים אבל שניהם נראים לי ואני עומדת בדירושת הקבלה (לפחות לפי מה שהאוניברסיטה מפרסמת). הבנתי שהיום יש בעיה עם המקצועות הטיפוליים ושיש בעיה למטפלים בהבעה וביצירה לקבל תעודות הכרה במעמד. בנוסף, אני לא יודעת מה רמת הלימודים בלימודי הביבליותרפיה. אני אשמח לשמוע דעות ממי שמכיר אחד המסלולים או שניהם (בחיפה או במקום אחר) ולשמוע בעיקר: מה בעניין רמת הלימוד (אני רוצה לדעת שאני הולכת ללמוד במקום בעל רמה גבוהה שיש לו קרדיט כזה גם במוסדות השונים), מה הסיכויים למצוא עבודה בתחומים אלה, האם יש הבדל בסיכוי להתקבל לבי"ס לפסיכותרפיה בין המסלולים וכל דעה בעניין שקשור להתלבטות שלי, אני אשמח מאד לשמוע. תודה מראש, מירי

23/09/2005 | 21:48 | מאת: טלי וינברגר

מירי שלום רב, אני מציעה לך לפשפש קצת בשאלות שנשאלו כאן, ואני מאמינה שתוכלי למצוא כאן חומר רב העונה על שאלותיך. בכל מקרה לגבי עניין תעודת ההכרה של מטפל בהבעה ויצירה תוכלי לבדוק דרך אתר יה"ת של האיגוד של המטפלים בהבעה ויצירה: http://www.yahat.org/ לאחר שתקראי את השאלות והתשובות כאן, אם ישארו לך שאלות, אשמח לעמוד לרשותך. בברכה, טלי

25/09/2005 | 09:59 | מאת: רז

אוכל לענות רק על שאלה אחת רמת הלימודים בחיפה לתואר שני גבוהה ומוכרת בעיקר בשל העומד מאחוריה אדיר כהן שבטח שמעת עליו רבות אם את מתעניינת בתחום זה. אני סבורה שתואר שני מאוניברסיטה מוכרת וישראלית (!!) תמיד נראה יותר טוב מתעודה. בכל מקרה, זה לא תחום עתיר בעבודה. בדרך כלל שעות העבודה בו מועטות ולכן קחי בחשבון שבמרבית המקרים עוסקים בזה יחד עם עיסוק טיפולי אחר: עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה או חינוך מיוחד בד"כ. אני מניחה שמרבית המשרות נמצאות בתחום החינוך וגם התואר השני הוא בעצם תואר שני בחינוך בהתמחות ביביליותרפיה. מקווה שעזרתי...

מנהל פורום עבודה סוציאלית