מתלבטת לגבי המשך לימודים

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

02/06/2005 | 22:00 | מאת: גלי

עבדתי ארבע שנים כעו"ס עם נוער במצוקה, התפטרתי כי הרגשתי שזה קשה לי מידי נפשית, שהאחריות, החיזור האינסופי והעומס הרגשי קשים לי מידי ופוגעים בחיי האישיים. אני מאוד שלמה עם המעשה ומרגישה שבא לי עכשיו משהו "בריא" יותר, פחות שוחק , עם אוכלוסיה נורמטיבית, אבל שעדיין יהיה בו עומק ומגע עם אנשים. חשבתי ללכת לכוון של תחום התינוקות: הדרכת עיסוי תינוקות, תמיכה בנשים לאחר לידה וכד, או ללכת ללמוד הנחיית קבוצות, או טיפול זוגי ומשפחתי. אלה שלושת התחומים שאני מתלבטת לגביהם כרגע. השאלה שלי היא קודם כל לעו"ס שמזדהים עם מה שאני עברתי , מה יש להם להגיד בנושא השחיקה הנפשית והחיפוש אחר ה"בריאות" ובכלל אני אשמח לשמוע תגובות, רעיונות וכו'

06/06/2005 | 16:34 | מאת: טלי וינברגר

גלי שלום רב, אני חייבת לציין שאני מרגישה מזוהה עם מה שכתבת, אם כי לא בצורה מושלמת. מקצוע הע"ס הוא שוחק ומתיש. לכן אולי קיימים בו אפשרויות מגוונות ביותר להתפתחות ושינוי. גם אני שעבדתי זמן ממושך עם נפגעי נפש החלטתי לזנוח לזמן מה את הנושא, ורק כעבור מספר שנים שבתי לתחום עם כוחות מחודשים. בדרך הספקתי ללמוד עוד תואר (תואר שני), לימודי תעודה וגם כמה סדנאות. עברתי לעבוד בתחומים אחרים שעניינו אותי. עליך להקשיב לעצמך ולמה שמתחולל בנפשך. במקצוע שלנו, כלי העבודה העיקרי הוא אנחנו עצמנו. אנו משמשים כלי עבודה עבור מטופלינו, וזה מתיש את הגוף והנפש. לכן חשוב ביותר שנדע "לקרוא" את עצמנו ולשמור על עצמנו. הקשיבי לעצמך ועשי מה שנכון עבורך. בברכה, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית