עזרה נפשית למישבי שמסרבת לקבל טיפול מקצועי.

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

30/01/2011 | 19:14 | מאת: עמיתה לעבודה

אני מנסה לעזור לבוס שלי, שעומד חסר אונים בתקופה זו. הוא בתהליך גירושין מאישתו, שיזמה זאת. לאורך כל השנים היא הייתה אישה די מעורערת בנפשה, לא יציבה, לא עובדת, "גידלה" את ילדיהם, אך עברה ילדות קשה נטולת חום ואהבה מהורים רופאים שלא העניקו לה דבר, גדלה בפנימיות ובקושי קיבלה יחס מהוריה. בזמן האחרון, מצבה די התערער. היא מתכתבת בפייס בוק עם בחור מרומניה, שלטענתה "רוצה עימה בקשר", והוא רק בן 32. (היא בת 53.). היא מתכחשת כאילו למציאות, לא מבינה שעובדים עליה, חושבת שהבחור לא יוצר עימה קשר רק כי היא עדיין נשואה, וביקשה מהבוס שלי שיאיץ את הגירושין, כדי שתוכל להיות עם הבחור בקשר, היא אף אמרה לבוס לי שהיא שוקלת לגור חצי שנה ברומניה בשכירות. בקיצור, האישה איבדה כל שפיות וקשר עם המציאות. מה שגרוע כאן, זה שהכל נופל כרגע על הבוס שלי. הוא הציע לאישתו טיפול פסיכולוגי/ייעוץ/עזרה, אך היא מסרבת בתוקף. יתרה מכך, היא מבקשת ממנו לתמוך בו בכל מה שנוגע לאותו בחור, היא מבקשת ממנו לתמוך בה ריגשית, כי הוא החבר הטוב ביותר שלה, היא פשוט מטרידה את מנוחתו, ולא מקילה עליו עם הגירושין. העניין הוא שהבוס שלי חושש לה, וגם לילדיו הקטנים יותר (2) שעוד חיים יחד איתה. היא איימה אף להתאבד אם הבוס שלי ינסה ליצור קשר עם הבחור בחו"ל ו"להכשיל" לה את הקשר...הבוס שלי חסר אונים, זה מטריד את מנוחתו בעבודה, ורציתי לדעת: במצב בו היא מסרבת לקבל עזרה, מהן האפשרויות שעומדות בפני בעלה כדי לעזור לו, לה ולילדים? אודה על קבלת תשובות.

31/01/2011 | 22:35 | מאת: ענבל מילר היללי

רק איש מקצוע (פסיכיאטר א פסיכולוג) יכול להעריך את מצבה הנפשי של אשתו של הבוס שלך. אני מבינה שמבחוץ זה נראה כאילו היא השתגעה, אבל לא בטוח שאכן כך. כשלעצמו, הסיפור עם הבחור ברומניה, בהנחה שהוא מציאותי, לא מספיק כדי לומר שהאישה איבדה קשר עם המציאות.האיום באובדנות קצת יותר מדאיג. באופן עקרוני, לא ניתן להכריח אדם שאינו פסיכוטי (כלומר אינו בקשר עם המציאות) ואינו מסוכן לעצמו או לאחרים (שני הדברים צריכים להתקיים יחד) לקבל טיפול. אם מתקיימים תנאים אלו יש לפנות לפסיכיאטר מחוזי ולבקש בדיקה כפויה. כו כן, אם יש חשש לשלום הילדים כדאי לערב את החוק, שירותי רווחה-פקיד סעד. אם בכל אופן יש לבוס שלך קשר טוב עם אשתו, יתכן שעדיף יהיה לשכנע אותה בדרכי נועם לקבל טיפול/עזרה. עדיף שינסה להיות אמפתי כמה שיותר למצבה, אולי להציע לבוא איתה פגישה ראשונה, וכך הבוס שלך ואשתו יוכלו לקבל יעוץ ראשוני לגבי המצב מאיש מקצוע. בלי שמישהו מתרשם ממצבה קשה מאוד לומר משהו.

מנהל פורום משפחה וזוגיות