עזרה..

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

13/10/2010 | 16:57 | מאת: עצה, עזרה.

שלום. אשמח לעזרתכם אני יוצא עם מישהי הגדולה ממני ב5 שנים, אנחנו גרים ביחד הכל ורוד (היה עד לפני שבוע). תמיד היינו רבים אבל על דברים מפגרים אני אוהב אותה ורוצה להקים איתה בית בישראל. ולא מוכן לוותר עלייה. אך יש מצבים שהיא מביאה אותי לשקר על דברים קטנים ומפגרים. כמו למשל שעישנתי או שהוצאתי כסף וכאלה דברים. עכשיו אנחנו במין פרידה כזו. ולומר את האמת אני שבור מזה לגמרי כי אני כל כך אוהב אותה ולא יודע איך להתמודד עם התגובות שלה מה אני יכול לעשות בנידון? אשמח מאוד לתושבה או עזרה.. אני ממש נואש.

13/10/2010 | 21:55 | מאת: ענבל מילר היללי

צר לי על הפרידה, נשמע שאכן איבדת או שאתה עשוי לאבד מישהי חשובה לך שהיו לך כוונות רציניות לגביה. אני כמובן לא מכירה את כל הדינמיקה שהובילה לפרידה, אבל מהמעט שציינת, תפס אותי במיוחד עניין השקרים. אני חושבת שהאמירה "היא מביאה אותי לשקרים קטנים" בעייתית והיא משקפת קושי אצלך לקחת אחריות על טעויות בקשר שלכם. על אף שלכל דבר יש הקשר, לא יתכן שאדם אחר יהיה אחראי לכך שאתה משקר. שקר הוא דבר פוגע, ואני יכולה להבין מדוע בת זוגתך מתקשה לקבל זאת. גרוע מכך הוא שאתה מטיל את האשמה עליה ולא רואה שזו בחירה שלך להתמודד באופן כזה עם קשיים בקשר שלכם. יתכן שהיא לוחצת מידיי, שהיא תובעת ממך דברים לא הגיוניים, אבל אתה יכול לבחור כיצד אתה רוצה להתמודד. לשקר זה לברוח מהתמודדות, לבחור בעמדה נמנעת, לכאורה כדי לברוח מעימות, אבל מבלי לשים לב לייצר דברים אחרים קשים שממילא גובים את מחירם- כמו שאולי קורה עכשיו. אם הבחורה הזו חשובה לך, הייתי מציעה לך לנסות קצת לצאת מהבהלה של העובדה שאתה עשוי לאבד אותה, ולנסות אולי לשמוע מה היא באמת אומרת על הסיבות שבגללן הקשר לא יכול להמשיך להתקיים. אם גם לה נותרה אהבה כלפיך, ואתה תבוא בגישה אחרת, אני בטוחה שיהיה לכם על מה לדבר. בהצלחה!

מנהל פורום משפחה וזוגיות