אחות

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

10/11/2016 | 10:39 | מאת: בינת

היי יש לי אחות גרושה שתיים. היא מתקשרת אליי ללא הפסקה כל יום ואם אני לא עונה היא מתקשרת ללא הפסקה מדובר בלפחות מעל 50 שיחות ביום. השיחות הן סתמיות. כל בקשה שלי והסבר כמה הדבר מפריע לא עזר וגם כשאני ניסתי לא לענות בכלל זה החזיק שבוע.היא לא מוכנה לקבל טיפול.בטוחה שהכל בסדר אצלה.ובנתיים אני משלמת בכוחות נפשיים שלי בזוגיות שנפגעת ומתח בבית.דוגמא: אני מבשלת והטלפון לא מפסיק גם אם אני מנתקת עשר פעמים רצוף! וכשאני עונה סוף סוף ושואלת מה היה כל כך דחוף?היא עונה שהיא רוצה לספר לי על הקניות שעשתה וכמה עלה לה עגלת הקניות!ואני מסבירה את מפריעה וזה שיחה לא חשובה היא מנתקת ואחריי רבע שעה מתקשרת שוב כאילו לא דיברנו זה הרגע. עזרו לי איך להתמודד ואיך להציב גבול בינת

שלום לך בעיקרון ידוע שכשאדם שאינו רוצה כל לעזור לעצמו, לאחרים זה כנראה זה יהיה בלתי אפשרי לעשות זאת עבורו. בסופו של יום את צריכה למרות שכנראה עשית זאת, להזמין אותה לשיחה פנים אל פנים (ולא טלפונית) להסביר לה איך את רואה את מצבה, להבהיר לה את המקום שהיא תקועה בו ולא מאפשרת לעצמה להתקדם ולצמוח, להבהיר לה את הקושי שלך וחוסר היכולת שלך להיות מסוגלת להכיל הכל ,ברמות האלה ולקוות כי משם תבוא תובנה לרצון לשינוי. תציעי לה שתפנה לעזרה ושאת תהיי שם ותתמכי אבל ברור שהתקיעות הנוכחית אינה תורמת לאף אחת מכן.ועיקר האחריות שלה לחייה.

מנהל פורום משפחה וזוגיות