יחסים בתוך המשפחה בין אחים

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

06/07/2016 | 09:16 | מאת: ניבר

אחותי ניתקה איתי את הקשר לפני עשר שנים (בלחץ של בעלה) . למרות שביקשתי לחדש קשר היא סירבה וגם הסיתה את ההורים נגדי. בשנים האחרונות, ההורים שלי עזרו לאחותי ובעלה במיליוני שקלים. בגלל שאני נכה, ההורים שלי רוצים לעזור לי במיליון ¤ (מתחלקים ביניהם חצי- חצי). אחותי שמעה את זה ואמרה שהיא מוכנה לחדש איתי את הקשר בתנאי הבא: אנחנו נרשום הסכם שכשמישהו מההורים שלנו ילך לעולמו נתחלק בירושה חצי- חצי והיא תקבל עוד מיליון ¤ כולל ריבית על הכסף. אבא שלי לא חושב שאני צריך לחתום לה. אימא שלי לוחצת עליי שאחתום לאחותי על ההסכם (אימא שלי ואחותי מאוד קרובות אחת לשנייה ). אימא שלי גם אומרת שאם אני לא חותם לה אז היא לא מוכנה לעזור לי. אני חושש שאחרי שאני אחתום לה אז היא תנתק את הקשר שוב. מה עושים? תודה רבה!

איפשהו הסיפור שמסופר אינו כרגע שלם עבורי על מנת להביע דעה או לתת המלצה. משהו במערכת היחסים והעדיפות הקיימת בה איננה מובנת לי ,קל וחומר שאתה נכה. כנראה שיש שרקע סיבות ונסיבות רבות ומורכבות לפרשה. מדוע אחותך ובעלה זכו למליונים? מדוע בחרה אחותך להפסיק קשר? מדוע עכשיו כשעולה פיצוי כספי היא מוכנה לחדש קשר? מדוע לחידוש הקשר יש תנאים? מדוע ההורים מוכנים לזה ורואים זאת כצעד הגון? הצעתי היא לקיים שיחה בנושא יחד עם ההורים וגם עם כל אחד בנפרד עימי בקליניקה, על מנת להבין את הסיטואציה וכמובן לנסות לאפשר להביא הצעה סבירה הגונה וכזו שתחזיר את המפשחה ליחסים תקינים עד כמה שניתן ללא תנאים קנסות ותשלומים שהם התנאי לקשר תודה. www.mw-yzugi.co.il

06/07/2016 | 22:49 | מאת: ניבר

תודה רבה

מנהל פורום משפחה וזוגיות