ניתן להשכיח ארועי עבר?

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

28/12/2010 | 11:03 | מאת: עידן

שלום, אשתי ואני במשבר נישואין. לטענתה, לאורך כל השנים נהגתי בה בביקורתיות, בהקטנה. אמרתי דבריפ פוגעים ומעליבים. בלי להכנס לאופיה והפרשנות שהיא נתנה לדברים, היא טוענת שלמרות המאמצים והעשייה שאני משקיע ולמרות ששיניתי את דרכיי היא לא מסוגלת לשכוח אמירות ומעשים ולא יכולה להתגבר עליהם ולכן, לא יכולה להיות איתי יותר. השאלה, האם ניתן בעזרת טיפול כלשהו (היפנוזה? מדיטציה?)להשכיח או לעמעם ארועים שליליים כנ"ל בכדי שנוכל לצאת לדרך חדשה? תודה.

28/12/2010 | 23:07 | מאת: ענבל מילר היללי

עידן שלום, מצטערת לאכזב אותך, אבל החיים לא עד כדי כך פשוטים. הזהות והאישיות שלנו נבנית בתהליך ארוך ומורכב תוך כדי התנסות וחוויה ולא ניתן להעלים זיכרונות כלא היו, למרות שאני יכולה להבין את המשאלה שלך. אולי ביום מן הימים אפשר יהיה לעשות כך, מי יודע? ובכל זאת, נראה לי שטיפול זוגי יכול לעשות עבודה לא פחות טובה. אמנם, לא תהיה שם מחיקה של חוויות אבל בהחלט אפשר יהיה לסייע לשניכם לעבד התנסויות שליליות מהעבר הזוגי שלכם, כך שבאמת תוכלו לצאת לדרך חדשה, או לפחות לנקות קצת את הדרך הקיימת ממכשולים, כך שאפשר יהיה להינות ממנה יותר. אם הקשר חשוב לך, ואתה באמת רוצה לאפשר לשניכם שינוי, הצע לה ללכת לטיפול זוגי, זה יכול מאוד לעזור, וגם ברוב המקרים, זה לא צריך להיות תהליך ממושך, כדי להשיג תוצאות טובות.

29/12/2010 | 14:58 | מאת: עידן

האם יש מקרים שבאמת ניתן להתגבר על "טראומות" כפי שהיא מגדירה אותן?

מנהל פורום משפחה וזוגיות