אי נוחות בתוך המשפחה

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

29/04/2016 | 15:13 | מאת: התוהה

שלום, אני מוצאת שאני לא כל כך נהנית באירועים משפחתיים. אני יותר נהנית כשזה אחד על אחד וגם לא עם כל בני המשפחה, יש בני משפחה שאני בכלל לא מרגישה קירבה אליהם ושהמפגש איתם הוא שטחי ו"מנומס". בנוסף, אני בת 28 וחצי ועדין רווקה. אחותי הבכורה כבר נשואה עם ילדה ולאחרונה בכל פעם שאני מבקרת אותה אני מרגישה שאישית זה קשה לי כי אני מקנאה ומרגישה שאני פחות מוצלחת ביחס אליה בגלל זה. והדבר רלוונטי גם לדודה שלי שבדיוק בהריון עם ילדה שלישית. אני מרגישה כמה שהן מתקדמות בחייהן (מבחינת זוגיות וילדים) ואני לא יודעת איך להתמודד עם השוני הזה בינינו.

שלום מציע כי תערכי ברור עם עצמך מדוע את מרגישה כך, האם עצם זה שאינך נשואה גורם לך להרגיש "נחותה" מתנצלת ובורחת מארועים אלה, סביר להניח כי את תרמת לעצמך לתחושה מיותרת זו. ההרגשה הזו ובכלל תחושתך בלברה מצריכה ברור רחב יותר שאינו מתאפשר בהתנהלות כתובה, ברור שכזה גם יתן את הפיתרון והכלים להתמודדות הנדרשת והראויה. אם מצד שני את לא חושבת כי ישנם משקעים וסיבות חיצוניות לתחושה עשי עבודה עם עצמך על מנת לקבל את עצמך ללא השוואה לקרובים אליך. www.mw-yzugi.co.il

מנהל פורום משפחה וזוגיות