אובדן

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

09/04/2016 | 12:48 | מאת: מאיה

גיסתי (אישתו של אחי) נפטרה לפני 8 חודשים.. אחי בן 36 ואהב את אישתו הרבה, יש להם שני ילדים (5 שנים ושנתיים). רק לפני שני חודשים אחע התחיל לחזור לשגרה, לעבודה, לצאת עם החברים והילדים שלו. הוא גם קיבל את המציאות שאישתו נפטרה למרות כל הכאב שהוא עדיין מרגיש.. אני מאוד קרובה לאחי.. אני רוצה לעזור לו להתחיל חיים חדשים, למצוא אישה חדשה.. אני לא יודעת איך להגיד לו את זה, התמונות שלו עם אישתו עדיין על הקיר, על המקרר.. הבגדים שלה עדיין בארון ותלויים על הקיר כאילו היא עדיין חיה.. הוא לא נוגע בכלום.. האם מישהו צריך להגיד לו שצריך לשמור את הדברים שלה אולי בקופסה? כי אני חושבת אם המצב יישאר כך הוא לא יוכל להתחיל חיים חדשים עם מישהי.. אני מבקשת עזרה בנושא.. מאיה

שלום מאיה ראשית אני משתתף בצערכם. אני מבין את הדאגה שלך לאחיך,אולם לדעתי כדאי לאפשר לאח שלך לקבל את סדר העדיפויות ואת סדרי החשיבות בחזרה לחיים. לא יהיה זה נכון להאיץ בו.כפי שציינת שהוא לאט לאט לאחרונה חוזר לשיגרה כלשהי כך צריך לאפשר לו לסיים את האבל הפרטי שלו , את ההשלמה עם האובדן הקשה ולאפשר לזמן ולמציאות לעשות את שלהם. אם הוא יסתייע לעצה או עזרה ,אני מניח שתהיי שם עבורו. אך בשלב זה לא היית מאיץ בו במצב רגיש שכזה ולא "כופה" עליו גם ממקום של רצון טוב ודאגה את החשיבה שלך.

מנהל פורום משפחה וזוגיות