אין לנו משפחה מורחבת

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

13/12/2015 | 00:07 | מאת: דנה

היי. אני ובעלי נשואים באושר כבר הרבה שנים ויש לנו תינוקת. המשפחה של בעלי מסיבות שלא נוכל לפתור לא בתמונה ולא בקשר איתנו ואמא שלי לא רוצה להיות סבתא פעילה. למרות שביקשתי אלף פעמים . כל החברים הטובים שלנו התרחקו מאיתנו ללא סיבה ברורה, נראה שבעיקר כי הם הקימו משפחות ובין עבודה לגידול ילדים , כל רגע פנוי הם מעדיפים להיות עם המשפחות המקסימות והתומכות שלהם. נשארנו לבדנו. אין לנו עזרה בגידול התינוקת. קשה לנו פיזית ונפשית. זה משפיע על הרצון להרחיב את משפחתנו הקטנה כי מאוד קשה הלבד הזה. השאלה שלי היא איך מתמודדים עם ההרגשה הז?. איך ממשיכים הלאה? איך לא מקנאים באלה שיש להם משפחה מורחבת? איך מתגברים על הקשיים של "זה רק שלושתנו" ? תודה

שלום רב ראשית אני שמח לשמוע שאתם נשואים באושר ולדעתי הפיתרון נמצא שם. מעצם העובדה כי בני המשפחה לא מעורבים יתכן שזה מקשה מעט על התנהלות החיים אך לבטח זו לא סיבה לפגיעה באושר , ישנם משפחות רבות שגרות רחוק מהתא המשפחתי שלהן והן מוצאות את הדרך להתנהל באמצעות חברים או מטפלת או שמרטפית. ישנן משפחות רבות שהאילוץ שאת מצביעה עליו אינו מהווה ואינו צריך להוות שיקול בהרחבת המשפחה. באם אימא שלך הייתה מסייעת במעט האם זה היה משנה דרמטי את ההתייחסות שלך לתא המשפחתח ומהווה בסיס שונה לאושר? סביר להניח שלא. באשר לחברים שלכם זו נקודה שמצריכה ברור עמוק ורחב יותר וכדאי לכם אם החברים חשובים לכם להבין מדוע נובע הריחוק. אין לי ספק כי משפחות נורמטיביות מוצאות זמן לחברים וגם למשפחה וההקשר שאת מוצאת ,כנראה אינו מדוייק , אולם מתוך המצוקה והכאב שלך ,את מבקשת לקשור בינהם. באשר לעצות פרקטיות ,את אלה ניתן לתת אחרי שמכירים אתכם ואת הסביבה בה אתם חיים ,את ההתנהלות השבועית שלכם כאנשים עובדים ועוד. רקע שכזה עשוי לסייע למצוא לעבורכם פיתרונות ,כיצד ניתן להנות מהמשפחה הקיימת, איך לרכוש חברים חדשים אולי ,ובכלל לדעתי יש לבדוק האם לחברים שלכם אין איזו סיבה ממשית שבגללה הם העדיפו כולם באופן מוזר, שלא להיות איתכם בקשר, כמו אולי הקנאה עליה את מצביעה..... מציע לעשות שיעורי בית, להתייעץ על הנושא עם בעלך ואם תרצו תוכלו לפנות אלי בהמשך בפרטי לברור רחב יותר. תודה

14/12/2015 | 01:30 | מאת: דנה

מנהל פורום משפחה וזוגיות