אשתי קשורה למשפחתה

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

29/04/2015 | 20:34 | מאת: מיואש

היי, אני התחתנתי עם אישה גרושה 2 , אני הייתי רווק.אשתי מאוד קשורה להורייה, עשרות טלפונים ביום, במידה והם יבקשו משהו מיד תעבור לדום, בחגים לא מוכנה לשחרר מהם, שזה אומר כל חג או להיות עם 2 המשפחות ביחד( אין אידליה) או עם משפחתה , אני לא מסתדר עם משפחתה, מעולם לא קיבלו אותי כמו שצריך, התנגדו לחתונה, יש לנו 2 ילדים משותפים, בילד השני עשו איתנו ברוגז כמה חודשים בגלל שלא סיפרנו להם שרוצים עוד ילד. לא אמרו לי מזל טוב בהולדת הילד. אמא שלה אוהבת לשלוט ולסכסך , ואשתי מסכימה איתה בכל דבר. תמיד מגנה עלייהם ועל ילדייה , ואני איכשהו תמיד מרגיש בצד , לבד במערכה.ניסיתי לדבר איתה כמה פעמים אך ללא הועיל, תמיד משפחתה הטובים ואני הרע , הפכתי להיות אפאטי מחוספס, והילדים שלי זה מה שמחזיק אותי שפוי, ואני חושב לא מעט על פירוק חבילה , אך בגלל חובות משותפים , והקשר העז שלי לילדים , קשה לי. מה אני אמור לעשות? לדאוג לאושר שלי? או לנשוך שפתיים? כי לא רואה מצב לשינוי.

שלום מבין את התיסכול והמצוקה. ראשית עליך באופן אסרטיבי להביע בפני אישתך את התיסכול שלך וחוסר שביעות הרצון מההתנהלות המשפחתית ומקומך בה. על מנת לתקן את המצב נגדרש מצב של הבנה ושיקוף לאישתך דבר שיכול להתקיים רק במסגרת של יעוץ וטיפול זוגי זאת בהנחה שהיא מעונייינת לשמור עלהבית והמשפחה ולא להגיע לכדי פירוד. עצתי היא שלאחר שתביע את דעתך בפניה ללא מריבה בקש ממנה להצטרף למהלך מחייב של יעוץ וטיפול זוגי על מנת שלכם לשניכם יהיו חיים טובים יותר. זוהי מלאכה סבוכה מורכבת אך אפשרית מעצם הקשר הקיים ומספר הנפשות המעורבות ברמה האמוציניאלית. אם תחליט תוכל לברר את ההמשך איתי טלפונית באם קיבלתם החלטה לשפר את המצב . מתי וינברג 0542137277

מנהל פורום משפחה וזוגיות