משפחה מורכבת

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

17/01/2015 | 08:17 | מאת: יפית

שלום רב! אני כבר סבתא יחסית צעירה עם 4 נכדים. אני אשה אלמנה יש לי 2 ילדים נשואים גרים רחוק ממני.היחסים איתם בסדר גמור. בילדותי מאוד סבלתי מאמא שהתעללה בי מילולית ולפעמים נפשית.אבא תמיד היה בצד ולא דיבר. גדלתי במשפחה של 6 אחים 5 בנים ואני. תמיד הייתי צריכה לעזור בבית כל דבר שקרה אמא הייתה ישר מאשימה אותי ללא סיבה. תמיד קראה לי בשמות גנאי והאחים למדו ממנה. לימים כשהתחתנתי והקמתי משפחה לא הייתי מבקרת בבית הורי. רק לאיטים רחוקות. כשהורי חלו היייתי באה לבקר ולעזור. עכשיו יש המון תלונות. מדוע אני לא באה מספיק ולא עוזרת. בעיקר התלונות מצידן של הגיסות. כשאני מגיעה יש עדיין 2 אחים שקוראים לי בשמות גנאי ואני נעלבת. כמובן שהערתי להם ולא עוזר. אמא שלי מקללת אותי ומשבחת את הכלות שלה.כשהיא שומעת שיצאתי לבלות היא נוהגת להשפיל אותי ליד המשפחה. אני כבר לא יודעת מה לעשות עם המצב? האם להמשיך ללכת או להתנתק? שוחחתי עם אח אחד על המצב אמר שמבין אותי,אבל בכל זאת לבוא. מה אני עושה?תודה!

שלום יפית חסרה לי לא מעט אינפורמציה לגבי ההתנהלות כל השנים, מקומן של הגיסות האחים שלך וכו. באופן כללי עליך לנהוג בשיטת הפרד ומשול, את לא חייבת דין וחשבון לגיסות שלך ויתכן ועליך להגיע לאינך כשהן לא בסביבה. השאלה היא כמה קשר יש ביניך לבין שאר האחים, מה השפעתם על האימא והגיסות. קשה לתת לך תשובה ברורה לסיטואציה מורכבת שכזו שגם לבטח נמשכת זמן רב ויש לה היסטוריה מבחינת היחסים שלך ושל אימא , בעיקרון חסר המון מיידע. אם תרצי לנסות לפתור סוגיה אישית ומשפחתית זו צרי עימי קשר לתאום פגישה כדי שאוכל לייעץ לאחר שאלמד את המידע הרב החסר

מנהל פורום משפחה וזוגיות