בעיות בנישואים של ההורים

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

01/11/2014 | 19:52 | מאת: הילה

היי, אני יודעת שזו שאלה קצת לא שגרתית, אבל הנושא מאוד מפריע לי. הורי התגרשו זמן קצר מאוד אחרי הנישואים, ואמא שלי התחתנה שוב כשהייתי עדיין תינוקת. לכן, בעלה למעשה מתפקד כאבא שלי לכל דבר ואנחנו ושלושת ילדיהם המשותפים מתפקדים כמשפחה מאז שאני זוכרת את עצמי. בשנה שנתיים האחרונות, אני מרגישה שאמא שלי מאוד לא מאושרת בחיי הנישואים שלה, ובצדק רב. לפני כמה שנים אבא שלי עשה עסקת נדל"ן, שאמא שלי התנגדה אליה ונחרצות והכניס את כל המשפחה לברוך כלכלי גדול. מאז, הוא עובד במשך שעות מטורפות כדי לכסות על הפער. הוא מזניח את עצמו ואת המשפחה, והפך להיות אדם עצבני, מתוסכל וסובל מהתפרצויות זעם נוראיות. הוא לפעמים מתייחס לאמא שלי בצורה מזמזלת, ולמרות האהבה וההערכה שיש לי אליו, והוקרת התודה על המאמצים שהוא עושה על מנת לתת לנו רמת חיים טובה ולממן את לימודי האקדמיים, אפילו לי נהיה כמעט בלתי נסבל להיות במחיצתו. אמא שלי התוודתה לפני שנה שהיא חשה שהנישואים במצב רע מאוד, ולמרות שעודדתי אותה לעשות משהו בנידון וניסיתי כמה פעמים לשוחח עם אבא שלי בכנות על העניין, לא השתנה הרבה מאז והמצב אפילו החמיר. זה נכון שעל פניו אנחנו משפחה מתפקדת, לא חסר לנו דבר ואני חושבת שההורים שלי בסה"כ מאוד אוהבים אחד את השני ואותנו, הילדים, אבל כואב לי לראות את אמא שלי כלואה במערכת יחסים שבה לא מעריכים אותה. אני לפעמים גם חשה שאמא שלי, שבאה מרקע סוציואקונומי נמוך, משלימה עם המצב בגלל המעמד החברתי הגבוה של אבי והבטחון הכלכלי היחסי שהוא נותן לה ולנו כמשפחה. אני יודעת שרבים יגידו שזה לא ענייני ושאינני צריכה להתערב בחיי הנישואים של הורי, אבל קשה לי לקבל זאת ולעמוד מנגד. האם אתה חושב שיש משהו שאוכל לעשות כדי לשפר את המצב? תודה רבה, הילה

מבים את תחושתך ודאגתך אולם במצב כפי שאת מתארת צריכים הורייך לקחת החלטה בה שניהם מטפלים בעצמם. את כגורם צד שלישי לא תוכלי לנהל מצב זה ומשבר זה. יתכן אף "ותחחשדי" כבעלת העדפה ועמדה לאימך. אני חושב שיהיה נבון שתשוחחי עם הורייך יחד .. תסבי את תשומת ליבם לכך שאת רואה כי כתוצאה מהמצב הכלכלי שנכפה עליהם הזוגיות נפגעת וכי את ממליצה להם לא להזניח את המשפחה והזוגיות שלהם ותמליצי בפניהם לפנות לקבלת יעוץ והכוונה

מנהל פורום משפחה וזוגיות