קנאת אחים

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

16/06/2014 | 10:43 | מאת: יפעת

אבקש לדעת את דעתך לקבל עזרה כספית לילדים לפני חתונתם האם יש צורך לתת סכום זהה לכל האחים בלי קשר למצב הכלכלי של בן הזוג ובלי קשר שלאחד יש דירה שבן הזוג הביא ברגע שהתחתן ולאחר אין כל אמצעים לרכישת דירה מלבד עזרה מינימלית מההורים שיכולה לעזור להם לקבל משכנתא לדירה ראשונית האם לדעתך אפשר ורצוי להתייחס למצב הכלכלי ההתחלתי של הילד כהוא מתחתן ולעזור כספית בהתאם או שיש לתת שווה בשווה עזרה כספית לילדים ללא קשר למצב הכלכלי שלהם? אודה מאוד לתשובתך

שלום רב אין לשאלה הנשאלת ,תשובה אחת וברורה, הדבר שונה ממשפחה למשפחה ובעיקר מיחסי הפנים במשפחה בין האחים. אם מבקשים ליצור בסיס שלא יזמין בעתיד מריבות ,פרשניות וסכסוכים הרי נכון לתת לכל אחד על פי היכולת הקיימת ובאופציה שווה. מצד שני כמובן שההגיון מבקש מאיתנו לתת יותר או לחזק את החלש, באם מערכת היחסים המשפחתית בשלה ומוכנה למהלך שכזה הרי זה מבורך.... מהכרותי את הנושא קשה למצוא משפחות בהם הפיתרון הזה ישים ללא "תופעות לוואי"

מנהל פורום משפחה וזוגיות