קילוף רבדים אישיים..

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

10/06/2014 | 23:25 | מאת: אביבה

שאלתי: האם גם אתה וכמו כן יועצים זוגיים אחרים נוהגים לפנות ליועצים אחרים/עמיתים למקצוע, כאשר מחליטים להתחתן, על מנת למנוע משברים לאחר החתונה? ואני מתכוונת לשיטה שנכתב עליה היום בכתבה אודות משברים זוגיים- (או בכל שיטה אחרת) "שיטה זו עובדת על קילוף רבדים אישיים ורגשיים שלא באים לידי ביטוי בתקשורת היומיומית...." הרי ברור שגם יועצים זוגיים הינם בני אדם כמו האחרים ויש ביניהם רבים שנפרדים מבן/בת הזוג בשלב כזה או אחר לאחר הנישואין., זאת למרות כל הידע , המידע וההבנה שיש ברשותם. גם אצלם קורה לא מעט ומתברר שאינם מתאימים זה לזו. אני חושבת שאחת הסיבות הנפוצות לפרידה היא שאנשים משתנים במשך השנים., ולא מעט. לא תמיד משתנים בני זוג לאותו כיוון, ועל כן מגיע רגע שמסתבר שהשוני ביניהם הלך והתרחב. ואת זה לדעתי - אי אפשר לאתר או לנבא באותו "קילוף רבדים אישיים ורגשיים" שקיימים לפני הנישואין, שזה לרוב בגיל הצעיר...

שלום איני בטוח כי הבנתי את השאלה כיון שבסופו של כתוב, עושה רושם כי גם ענית! בכל מקרה איני מייחס לי או לשאר יועצים או מטפלים ,את יכולת הנבואה, ברם אולם ניתן בהחלט לצפות סיטואציות כאלו ואחרות הבאות עקב סימפטומים קיימים או "חוויות" והשפעות שעברו על אדם,ואשר גורמות לו בסיטואציות כאלו ואחרות להתנהגות בעייתית מבחינה פיזית או מילולית או אחרת, ברגע שישנה מודעות אליהם ,ניתן להקטין את הסתברותם או הסתבכותם כדי לא לפגוע או להחמיר את היחסים הזוגים. באשר להשתנות בני אדם ,הדבר לגיטימי וישנם שינויים שעדיין מאפשרים לכל אחד לחיות את חייו במסגרת הזוגית וכאמור ישנן דוגמאות בו המצב הפך להיות בלתי אפשרי .

11/06/2014 | 23:08 | מאת: אביבה

אני רואה בדבריך התמקדות בעניין הערכה לגבי בעיות שעלולות להתעורר, של אלימות פיזית או מילולית בהמשך הדרך לאחר נישואין (גם אם לא כתבת את המילה "אלימות"). ממש לא לכך התכוונתי. אני מתכוונת לשינויים בהתנהגות בכלל, בהעדפות שמשתנות במשך השנים, בנכונות להקדיש את מירב האנרגיה והזמן לגידול ילדים על חשבון דברים נחמדים אחרים..., להתפשר, לוותר,להבין את צרכי האחר, בהתייחסות לכל דבר בחיי היומיום שמשתנה מעת לעת, למשל התייחסות למנטליות שונה ממה שהם רגילים שנחשפים אליה באמת רק לאחר נישואין (לרוב...) - אני מתקשה להאמין שמישהו יכול להעריך מה מכול זה יכול לקרות , כמה ואיך , כאשר יושבים ומשוחחים עם בני זוג מאוהבים בגיל הצעיר שמתכננים נישואין. ואני שואלת שוב ,ברצינות- האם יועצים זוגיים, הם בעצמם, פונים לייעוץ כזה לפני נישואין?

מנהל פורום משפחה וזוגיות