משבר זוגיות אחרי לידה

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

28/05/2014 | 19:01 | מאת: ר.ח.

אני ובעלי נושאים כבר שנתיים עם ילד בן חודשיים , לפני ההריון חיי המין שלנו לא היו סוערים מי יודע מה , אחת לשבועיים או יותר , מבחינתי אני רוצה יותר, אבל בגלל העבודה של בעלי אני מבינה אותו שהוא לא יכול יותר, הוא לוקח בסתר ויאגרה , אני לא יודעת למה הוא לא פתוח איתי , אין לי בעיה לדבר על הנושא אבל הוא לא מדבר, כמו שאמרתי אני כבר אחרי לידה חודשיים , בזמן ההריון לא קיימנו יחסי מין בגלל שהייתי בסיכון וכשעבר הסיכון והייתי בחודש תשיעי כל הזמן ביקשתי ממנו שנקיים יחסי מין אבל הוא טען שהוא מפחד לגרום נזק לתינוק אפילו עם כל ההסבר והמאמרים שהבאתי לו התעקש לא לגעת בי, מבלנתי בתור אישה מאוד הייתי פגועה , כי גם בזמנו הצעתי לו מין אורלי בשבילו בלי לגעת בי וגם לזה סירב!!! אני נורא פגועה ומבולבת מהזוגיות שלנו , עם כל העייפות שלי בלטפל בתינוק אני עדיין מציעה לו ושום דבר לא השתנה!!! מה זה אמור להיות , יש לי צורך לדבר על זה עם מישהו אבל אין לי למי ! כי כל פעם שאני מדברת בנושא הוא אומר לי לא לדאוווג !!!! אני נורא

שלום לך ראשית אני בהחלט מבין את הרגשתך והתיסכול שלך.המצב אותו את מתארת, בהחלט מצריך ברור רחב יותר, מכפי שניתן לעשות כאן בכתב בפורום. ישנן כמה נושאים המצריכים את הברור וההבנה טרם מציאת הפיתרון. אני מניח כי אתם צעירים וצריך לברר מדוע בעלך נזקק לויאגרה, האם קיימת בעיה כלשהי פיזית או פסיכולוגית? האם במסגרת היחסים שלך הבחנת באיזו בעיית תפקוד? מעבר לזה האם עייפות מונעת ממנו קיום יחסים איתך או מאידך תופעה ידועה שמתרחשת אצל חלק מהגברים בה לאחר שהיו בחדר לידה ,וראו את האישה יולדת ,הדבר פוגע בחשק המיני. או לחלופין תופעה נוספת המוכרת בה גברים אשר ראו באישה שלהם אישה מינית וסקסית עד הלידה,הופכת אחרי הלידה בתפיסתם "לאימא" ובתפקיד הנוכחי המאוד "קדוש", הדבר מייצר עבורם ריחוק וירידה משמעותית ברצון לקיים יחסי מין.ראוי שתקיימי עימו שיחה ותסבירי לו את הרצון את החשיבות שאת מייחסת לקירבה ולמין ותנסי לברר את הבעיה. במקביל יהיה נכון גם לייצר קירבה אינטימית, ללא יחסים מלאים כחלק מהתהליך ובאם כל אלה לא יביאו לכלל פיתרון יהיה נכון לפנות ליועץ זוגי או סקסולוג. בהצלחה

מנהל פורום משפחה וזוגיות