אחים

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

22/05/2014 | 14:11 | מאת: ...

היי בעלי ואחיו לא מדברים כמעט כשנה. היה בנינו ריב עצום... אני בעלי אחיו ואשתו. המצב הגיע עד כדי הרמת ידיים בין האחים וקלולות ביני ולבין אשתו כמובן שלפני היינו במערכת יחסים די טובה. אפילו נולד לנו ילד ראשון ואחיו לא בא לבקר אותנו ולא לברית של ילדנו בעלי קצת עצוב מכל הסיפור ומאוד מתגעגע אל אחיו. אבל נראה שלא רוצה ללכת ולדבר איתו בגלל "אגו" ובגלל שלא בא לראות את האחיין שלו אני ואשתו גם כן באותו מצב. גם להם יש ילדה מהממת ותמיד הבאנו יחס חם ואוהב לילדה. אני קצת מבולבלת מה אתה ממליץ לעשות? איך להשלים בין האחים? איך להשלים אם אשתו? כי אני נורא מתחילה להתגעגע אלייהם..ואני בטוחה שגם בעלי. ואין לי מושג איך הזוג מרגיש לגבינו.

שלום. מריבות משפחתיות הן בגדר דבר שקורה ולא חשוב מהן הסיבות, בסופו של יום יש כאן משפחה ,אחים נשים וילדים ובהנחה שזמן כלשהו עבר הרי יש מקום לעיבוד הנושא והסיבות למריבה וולקיחת אחריות, קל וחומר אם אתם בשלב בו געגועים מתקיימים להם. בשלב ראשון, הייתי ממליץ לך לקיים שיחה עם בעלך ולהגיע למסקנה משותפת כי שניכם מבקשים להסדיר את מערכת היחסים. בשלב השני נסו ללמוד לוותר על האגו- (זה אגב יסייע לכם במצבים רבים בחיים שעוד צפויים לכם.) אל תתנו לאגו להיות זה שמנהל עבורכם את החיים, אף אחד לא מינה אותו.......בהמשך לזה הייתי יוזם שיחת טלפון מבקש להזמין את האח ואישתו לפגישה אצלכם בבית, או בבית קפה ,להשאיר את מה שקרה כחלק מהעבר, אלא באם יש צורך ללבן סוגיה חשובה שהביאה לריב, ואז אולי ישבו יחד שני האחים לפגישה מקדימה ויגיעו להבנות והסכמות ומכאן להתחיל מערכת יחסים מכבדת, אוהבת ,כפי שצפויה להיות בין אחים, נשותיהם וילדיהם. בהצלחה.

מנהל פורום משפחה וזוגיות