התלבטות קשה

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

21/05/2014 | 18:35 | מאת: דודי

בן 54 וגרוש שנתיים.מבוסס כלכלית.מכיון שבאופיי אני איש משפחה לא התחברתי להכרויות מזדמנות וסטוצים ובעיקרון חיפשתי בחורה רצינית שנוכל לחלוק את חיינו המשותפים בצורה הוגנת כנה ואמיתית. לצערי לא מצאתי בחורה שהתאימה לי מכיון שכל בחורה שהכרתי רצו את הכסף/מעמד/בילויים/יחסי מין וכו'.לפני חצי שנה הזדמן לי לשוחח עם בחורה בת 25 ובשלב מסוים היא פתחה את סגור ליבה והבחנתי בבחורה עם נשמה טובה,רצינית,משכילה אבל חסרת בטחון בצורה מפחידה.הסיבה העיקרית לחוסר הבטחון נבע ממום אסטתי בפנים שגברים נרתעו ממנה. תוך כדי שיחות איתה הבנתי שאין ביכולת לממן ניתוח כירורגי והיא השלימה עם מצבה. הדבר נגע לליבי וללא שום כוונות סידרתי לה מנתח פלסטי בארה"ב דרך חבר טוב.(סכום של עשרות אלפי דולרים).היא בהתחלה חששה אולם לאחר שיחה עם המנתח היא הסכימה ונכון לעכשיו היא נראת מצויין והכי חשוב שרמת הביטחון שלה נסק לגבהים.מרוב רצונה לגמול לי היא נקשרה אלי וכעת היא אמרה לי במפורש שהיא רוצה למסד את מערכת היחסים בינינו.אני נורא מתלבט מכמה סיבות.1-היא מרגישה חייבת לי והיא לא מפסיקה לומר לי זאת בכל הזדמנות.(עשיתי את הדבר ללא שום כוונה לתועלת).2-הפרש הגילים בינינו הוא פי 2 (היא בגיל של בתי).3-אין לי את הרצון להביא תינוק בגיל כזה.(היא נורא מעוניינת).4-החשש שהיא תכנס להריון (הבטיחה לי שהיא שומרת).וכרגע אינני מעוניין.מה את מציעה?

שלום רב עושה רושם שחוסר הבטחון שלפי דברייך היה מנת חלקה של הבחורה ,הפך להיות שלך...איני יודע איך הייתה מערכת היחסים הקודמת שלך , אך עושה רושם כי היא הותירה בך צלקות מעצם הדרך בה נראה כי אתה חושד בכל מערכת יחסים "שרוצה ממך משהו"..... (אגב מערכת יחסים תקינה של "קח ותן" היא דבר לגיטימי במערכת יחסים זוגית) אתה מציין כי הבחורה נקשרה אליך , אבל אתה לא מציין דבר על הרגשות שלך כלפיה וזו נקודה עיקרית ובסיסית כדי שמישהו מעבר לעצמך יתן לך עצה! מחוייבות ורגשות של צד אחד, אינן בסיס מוצק ובריא לקיים זוגיות, באשר לשאלת הגיל , כבר נאמר זה לא הגיל זה התרגיל והכוונה שלי למנטליות, לחברות, להבנה, ליכולת לתקשר למרות הבדלי הגיל, אם אלה מתקיימים הרי שהגיל הוא רק ציון דרך ובעולם המודרני, יש דוגמאות והוכחות לכך כי מצבים שכאלה עשוים גם לעבוד , פונקציה כמובן של אהבה והבנה . באשר לנושא שבו בת הזוג שלך מבקשת לממש את אימהותה הרי שהדבר סביר הגיוני ולגיטימי ובאם הדבר אינו מתאים לך בשלב זה של החיים הרי מין הראוי שתדבר איתה, תיידע אותה כדי שתוכל לקחת החלטה נכונה לחיים שלה בגיל צעיר שכזה. לסיכום ממה שכתבת ועולה כאן, הייתי מציע לך לקיים איתה שיחה , לשתף אותה בהתלבטויות שלך ולתת לה להבין כי כל מה שעשית עבורה אינו בגדר בסיס לזה שהיא חייבת לך וכי כל אחד מכם נמצא בשלב אחר בחיים ואין מניעה כי כל אחד יבנה לעצמו את מסגרת החיים המתאימה לו והדבר אין בו כדי למנוע את הקשר החם והידידותי (דגש על ידידותי ולא אינטימי)

מנהל פורום משפחה וזוגיות