רגיש מדי בתחילת קשר

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

05/04/2014 | 15:31 | מאת: אלי

שלום, איננני יודע אם זהו הפורום הנכון ליעוץ מסוג זה, אך על כל פנים אני סטודנט, ובשנים האחרונות יצאתי עם לא מעט בנות, בכל פעם למספר דייטים בודד, הקשר היחיד שצלח היה עם האקסית שלי איתה היה לי קשר של כשנה פלוס. העניין הוא שאני חושב שיש בעיה והנה היא חוזרת לה בימים אלו שכן התחיל קשר עם מישהי חדשה. אני לא מפסיק לחשוש שמא הקשר יפסק. הפעם אני באמת חושב שמתחיל משהו טוב. הדבר מפריע לי ללמוד, איני חושב על דבר למעט העניין וכמו חרב פיפיות אני חושב שהרגשה מסוג זה אולי גורמת לי לשדר את הדברים הלא נכונים הפוגעים בהמשך הקשר. כיצד ניתן להתגבר על הרגישות הזו? האם יש דרך כלשהי שתעזור לי להפנים שאין מה להיות לחוץ על זוגיות ולהפסיק לעשות אידאליזציה לכל בחורה שאני פוגש ולהרגיש מעט יותר בטחון עצמי כך שאוכל להתמקד בתחומים אחרים בחיי בקלות רבה יותר? תודה

שלום רב על פי מה שציינת בהחלט יש אפשרות להיות אופטימי ולטפל במצב שמסב לך לחץ, חוסר בהירות ועכבות בהתפתחות מערכת היחסים. עצם המודעות שלך לנושא יש בה כבר כדי להיות שלב ראשון הנדרש לפתרון הבעיה אולם הדבר דורש ברור מעמיק יותר כדי להבין וללמוד מה הביא או מביא אותך להתנהלות וחשיבה שכזו. ממליץ לך לפנות לאיש מקצוע, יועץ, מטפל אשר יסייע בידך לברר ולפתור סוגיה זו על מנת להביא אותך ליכולת לנהל ולקיים מערכת יחסים זוגית בריאה ומאושרת

מנהל פורום משפחה וזוגיות