יחסים בין כלה לחמה

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

25/02/2014 | 01:04 | מאת: מאיה אריאל

שלום רב! אני כבת 28 +3 בנות נשואה כמזה 6 שנים היחסים ביני לבין בעלי בסדר אך לפעמים ישנם חילוקי דעות חמתיהתארחה אצלי שבוע אחרי שבוע לסופ"ש ומה שקרה היא לא שלטה על פיה וירדה עליי שאין לי מקצוע ושהבן שלה הפסיד בחורה יותר טובה . תמיד כיבדתי אותה היחסים ביני לבינה הן היו טובים אך פתאום גיליתי בה צד אחר נורא נפגעתי חמי לא הגן עליי והבנות שלה אומרות עליה שהיא לא חכמה . קרוב ל8 חודשים אני לא בקשר איתה. בעלי נורא נפגע מהסיפור הזה הוא אוהב את שנחנו מה עליי לעשות היא רוצה שנשלים אני מתלבטת ??? שהיא תחזור לפגוע בי לקחתי את זה קצת קשה אירחתי אותה יפה אמרתי לבעלי לידה שהוא קמצן ועל תחסוך יותר מדי והיא טוענת שפגעתי בבן שלה . בעלי סיפר לי שהיא לא רצתה שנתחתן . היום אני מבחינה בזה יותר מתמיד תןדה מראש מאיה אריאל ומקווה שנמצא לזה פתרון .

שלום רב הבעיה שאת מתארת, הינה לצערנו שכיחה ,ואין בה כדי לנחם, עולה מתוך מעט הדברים שכתבת עולה הרושם כי דברים היו קיימים "מתחת לפני השטח" ובשלב מסויים נגרם טריגר שהביא "לפיצוץ". בעלך שותף מלא לסיטאציה שאת מתארת והוא לבטח "קרוע" בין אישתו לאימו. לדעתי עלייך לקיים שיחה עם בעלך ולהבהיר לו את דעתך וריגשותייך,כיוון שאיני מכיר מספיק את הדינמיות ומערכת היחסים המשפחתית אצלכם ואינטנסביות הקשר בין בעלך לאימו , יתכן ויש מקום לשיחה בין בעלך לאימא על מנת שיבהיר לה על פגיעתה בך ויתן גיבוי למערכת היחסים שלכם כזוג נשוי בוגר ובעל משפחה. (אין מקום להתערבות יתר של הורים בזוגיות הילדים שלהם) ומאידך, באם חמתך מבקשת להשלים, אזי יתכן והיא מבקשת להתנצל וזהו פתח יעיל וראוי לקיים שיחה פתוחה, בוגרת, על מנת ללבן מחלוקות ולהבהיר עמדות כדי להביא לשלום בית והרגשה משפחתית נעימה.

מנהל פורום משפחה וזוגיות