בעיות עם שתי מתבגרות

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

09/06/2013 | 16:28 | מאת: גלי

התאומות שלי בנות 14 כעת. הם מתחילות לשלב כוחות כנגדי. זה מתבטא בדברים קטנים כמו שאחת אומרת שאם השנייה חוזרת מאוחר הבייתה אז גם היא וכו וכו אני ממש לא סופר נני ואני מתעזבנת מזה מאד. מה אפשר לעשות? www.michaleyal.co.il/

15/06/2013 | 12:26 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום לך, לא כל כך הבנתי מדוע את מרגישה שהן משלבות כוחות נגדך. באופן עקרוני, כדאי מאוד להבין שכפי הנראה בנותייך אינן מחפשות לפגוע בך, אולי הן פשוט מתנהגות באופן מסוים כדי לקדם צרכים פסיכולוגיים והתפתחותיים שלהן, גם אם זה מאוד מעצבן ומפר את השקט והסדר הטוב. כדי לפעול באופן חינוכי ורגשי מותאם כאשר עולות בעיות בקשר בינך לבין בנותייך, צריך קודם שתנסי לעבוד על עצמך שלא להיעלב ולהתעצבן כל כך, וגם אם כן, לנסות שזה לא יהיה הדבר היחיד שיפעיל אותך ואת תגובותייך. אם את צריכה להרגע, קחי לך זמן ואמרי להן שתחזרי לאחר שתחשבי מהי הדרך המתאימה ביותר להפסיק התנהגות זו או אחרת שאינה מקובלת עלייך. כדאי גם להתייעץ, עם בעל, עם מטפל שמוסמך להדריך הורים וכו. זה גם עשוי להיות יעיל.

מנהל פורום משפחה וזוגיות