כיצד לספר לילד בן 3 שמתגרשים

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

04/05/2013 | 23:44 | מאת: עדי

בעלי ואני בתהליכי גירושים, הוא עזב את הבית לפני כחצי שנה ומגיע 6 ימים בשבוע לשהות עם הילד שלנו, בן 3. הסדרי הראייה מתוכננים להיות שילד ישאר איתי ואבא שלו יראה אותו כ 4 פעמים בשבוע. הילד שואל מידי פעם שאלות כמו - למה אבא הולך, האם אני - אמא - אוהבת את אבא והיכן מברשת השיניים שלו, עד היום שאלותיו נענו בצורה אמיתית, עניינית תוך הדגשה שאבא אוהב אותו ויחזור מחר לשחק איתו. אשמח לדעת כיצד כדאי להסביר לו על הגירושים. תודה.

18/05/2013 | 22:03 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום לך, אני חושבת שבאמת הגיע הזמן לספר לילדכם מה קורה ולתת שם והמשגה המתאימה לגילו למצב החדש שנוצר במשפחתכם כבר לפני שישה חודשים. דחיה בהסבר ברור ואמיתי רק גוררת בלבול וחרדה. ילד בן שלוש אינו מסוגל להבין רעיונות מורכבים מידיי הקשורים לגירושין, ולכן הייתי משתמשת בשפה פשוטה ותמציתית, רגישה ומכווננת המתאימה לגיל ולבשלות הרגשית של בנכם. ישנם ספרי ילדים נהדרים שניתן להיעזר בהם כדי להמשיג לילד את נושא הגרושים. לפני זה, ממליצה לשבת עם בן זוגך ולהחליט על הסבר שיהיה מקובל על שניכם, ואז לשבת לשיחה עם הילד. אפשר להתחיל מלדבר עם הילד על מה כבר יודע ומבחין בו, שאבא כבר לא גר בבית. להסביר שהסיבה לכך היא שאבא ואמא החליטו להיפרד ומעכשיו יהיה לכל אחד בית משלו, ושלבנכם מעתה יהיו שני בתים שהוא יכיר ויוכל לבקר או לישון בהם. כדאי גם להגדיר מפורשות מה צפוי מבחינת סידורי השינה. חשוב להדגיש, אבל לא להכביר במילים, שאבא ואמא מאוד אוהבים אותו, אבל אם לא שואל מפורשות לא צריך לדבר על מדוע מתגרשים, זה וודאי יתאים מאוחר יותר. הייתי משאירה מקום לילד לשאול שאלות, ועונה לו על כל שאלותיו באופן ענייני אך מתאים לגילו, תמציתי ורגיש. אם יש התלבטויות נוספות כדאי לפנות ליועץ ממוקד אצל פסיכולוג שמטפל בילדים.

מנהל פורום משפחה וזוגיות