עזרה לחבר

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

08/03/2013 | 23:03 | מאת: ארגו

שלום רב, יש לי חבר מאוד טוב שאני מאוד אוהבת שיש לו המון משקעים מהעבר שתוקעים אותו אך הוא חושב שאם הוא יתמקד בהווה והעתיד הדברים שקרו יעלמו. קצת רקע עליו. הוא בן 39 גבר מקסים. מנכל חברה פרטית מצליחה. בחור באמת מאוד מוצלח ומקסים. טוב לב. הכרנו לפני כחצי שנה ומאז אנחנו חברים מאוד מאוד טובים. לאחרונה הוא סיפר לי שאימו נהגה להכותו שהיה ילד. היה לו מאוד קשה לספר לי את זה. ייצעתי לו להתחיל טיפול ולשוחח עם מישהו מקצועי על זה ...אין לי ספק כי ההתתקעות בגילו ללא זוגיות והפחד ממחויבות והאי אמון באהבת אמת נובעת מהתנסויות ומיקרים שהיו לו בעבר אך הוא ישר אמר שהוא סלח ועבר את זה לבד ושאינו צריך טיפול איך אסביר לו ואגרום לו ללכת לטפל בעצמו!?!? ככ חבל לי שיוותר על זוגיות אישה וילדים. אבל לצערי הוא לא רואה את הדברים ככה...וחושב שהעבר נשאר בעבר . עיזרו לי. אני מאוד אוהבת אותו

13/03/2013 | 14:20 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום לך, אני מניחה שאת צודקת במידה מסוימת, והשתקיעות של החבר שלך בנושא זוגיות קשורה במשקעי עבר אותם תיארת. יחד עם זאת, אולי עלייך לקבל שלא ניתן לדחוף אדם לקבל טיפול מבלי שהוא בשל ומוכן לכך. זה קשה מאוד לעמוד מהצד לעיתים, אני מבינה, אבל את את שלך אמרת. יכול להיות שהדברים ישקעו אצלו בדרך זו או אחרת, ובמרוצת הזמן הוא יבשיל לקבלת טיפול, כמו שפעמים רבות קורה. בינתיים, נראה לי שהוא מרגיש מספיק פתוח איתך כדי לדבר על נושאים רגישים ואינטימיים עבורו. יכול להיות שזה יהיה חלק ממה שיאפשר לו בעתיד להבשיל לקראת טיפול.

מנהל פורום משפחה וזוגיות