תחרותיות יתר

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

02/01/2013 | 12:37 | מאת: שלי111

שלום בני בן ה-9, ילד נבון, מוכשר בתחומים רבים. הבעיה היא שכל דבר אותו הוא עושה הוא עושה מתוך רצון להוביל ולהצליח ובעיקר לנצח. זו לא מוטיבציה חיוביות אלא תחרותיות יתר שבאה לידי ביטוי ב"זריקת הערות" לילדים פחות מצליחים, התנהגות לא ספורטיבית כלפי חבריו לקבוצת הספורט וכו'. קיימנו איתו מספר שיחות בנושא התנהגות חברית, ספורטיביות, אך אין שינוי בהתנהגותו ואני מקבלת טלפונים מהוריהם של ילדים נפגעים. אני ממש אובדת עצות. כיצד גורמים לו להבין מה חשוב באמת ולהפסיק את ההתנהגות הפוגעת? אשמח לקבל עצה בנושא

19/01/2013 | 21:44 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום לך, אני חושבת שצריך לחקור ולברר מנין התחרותיות שאת מתארת. אמנם, בנך נמצא בגיל שתחרות אופיינית בו, אבל את מתארת משהו שהוא אולי מעבר למצופה, ושפוגע במיומנויות החברתיות של בנך, וחבל. מציעה לך לקחת אותו לפגישת יעוץ אצל פסיכולוג קליני שמטפל בילדים. איש מקצוע ידע לראות את התמונה הכוללת, להעריך ולהציע טיפול מתאים, אם יהיה בו צורך.

מנהל פורום משפחה וזוגיות