רחובות

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

09/10/2012 | 09:46 | מאת: קרין

שלום. אני ובעלי נשואים 12 שנה עם 3 ילדים . שבשנה האחרונה אנחנו מאוד לא מסתדרים, שקרים בנינו ,זלזלול וכו. דיברנו בסלון על ענין גירושים ובמהלך השיחה בננו בן 10 שחדרו צמוד לסלון התעורר וביקש לשתות מאוד נראה לי שהוא שמע את הויכוחים והדיבורים על לצאת מהבית. אני לא יודעת מה לעשות לגבי זה ממש רע לי שלא סגרנו שום דבר ומאוד יכול להיות שהוא כבר שמע, ובטח לא בצורה הזו הוא היה צריך לגלות. מה אני עושה לגביו??? בבקשה תעזרו לי אני לא יכולה לתפקד מאז שהוא יודע ולא אמרנו כלום בנתיים(אפילו המשפחות לא יודעות)

17/10/2012 | 00:55 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום, ראשית, אני חושבת שאין סיבה להיכנס לפאניקה. לא בטוח בכלל שבנך שמע את תוכן השיחה. יצכן שבנך התעורר משינה ולא היה מאופס מספיק וצלול כדי להבין את התכנים. אבל גם אם כן, לא קרה אסון. ילדים, במיוחד הרגישים מביניהם, שומעים כל מיני שיחות של הוריהם שלא מיועדות לאוזניהם. חלק מהדברים אכן מעוררים אצלם חרדה, אבל עם הרבה דברים הם מצליחים להתמודד. אי אפשר לשמור על סביבה סטרילית, אז לא כדאי לנסות. אני מציעה שתנסי לדובב את בנך ולהבין מה שמע, ומה הוא חושב שמתרחש בבית, ביניכם ההורים. אם לא תפיקי שום מידע משמעותי, מציעה שתניחי לזה. ואם כן, והוא יעלה השערות, נסי להרגיע את החרדה, ולומר משהו אמיתי אך מתאים על המצב ביניכם. והכל מקרה, ברגע שתחליטו על כוונותיכם, שבו עם הילדים והסבירו להם בדרך מתאימה מה עתיד לקרות, כיצד חייהם יושפעו מכך, והניחו להם לשאול ולדבר על כך כאוות נפשם. אם אינכם יודעים כיצד, קבלו יעוץ מקצועי נקודתי בעניין. אפשר גם לפנות לפסיכולג ביס כדי לעשות זאת.

מנהל פורום משפחה וזוגיות