חמתי

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

24/08/2012 | 18:18 | מאת: דרור

שלום. שנים הלכנו לאכול אצל חמתי בימי שישי ובזמן האחרון אני מרגיש חוסר נעימות כי כתוצאה מכך שאני אוכל צהרים אצלה בימי שישי אני חייב לה ובכול דבר שלא מוצא חן בעיני אינני יכול להעיר לאשתי או לחמתי . ביקשתי מאשתי להוריד פרופיל ולהוריד את תדירות ההליכה בימי שישי לארוחות צהרים ולצערי היא מסרבת . כנ"ל אשתי לוקחת את אמא שלה כמעט לכל מקום שאנחנו הולכים ויוצאים כולל לים ואין לנו פרטיות כזוג . איך משכנעים אותה להוריד פרופיל בנושא או פשוט להוריד פרופיל ביוזמתי בלבד . שבת שלום תודה

07/09/2012 | 00:02 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום, מעניינת התחושה שלך שאתה חייב לחמותך בגלל ארוחות הצהרים שאתם מוזמנים אליהן. מדוע אתה מרגיש כך? הרי גם היא נהנית לארח אתכם וחשוב לה הקשר איתכם. אני חושבת שחבל להסתכל על הקשר עם חמותך במושגים כאלו של מי חייב למי. יחד עם זאת, בהחלט יש מקום לדבר עם אשתך על האפשרות שגם צרכיך יענו ויורד המינון של המפגשים אם הדבר מכביד ולוחץ עליך. מציעה שתסביר לאשתך מה אתה מרגיש סביב הקשר הקשר עם אמה, ועל הצורך שלך להיות יותר קרוב אליה, ולהנות מזמן פרטי ועצמאי איתה. אני חושבת שאם תיגש לנושא כך ולא בגישה מתנגדת לאמא ודרך ההתייחסות למה חייבים לה, יש סיכוי שתגייס אותה יותר להקשבה.

מנהל פורום משפחה וזוגיות