כיצד היה עלי להגיב?

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

20/08/2012 | 00:19 | מאת: רננה

שלום רב בני העיר לי בביתי, בשבת בצהריים שהפיזום שלי מנגינה מסוימת, מפריע לו. הינו בן 35, רווק, אקדמאי, בעל 2 תארים , מגדל חתולים בביתו, מה היה עלי לעשות? האם אכן להפסיק פיזומי כליל? או..........להסבירו, שנעים לי לפזם, ומוכנה להנמיך מעט את הטון? ************ עוד העיר לי שיום קודם לכן, גם הוא התחשב בי במה? בכך שהקשיב לי שסיפרתי לו על גן הילדים בו עובדת, ולמרות......... שלא עניין אותו בכלל- הקשיב !!! עוד העיר לי: "אל תתפלאי אחרי זה, אם אני לא אבוא אליכם" !! אני הסכמתי רק להוריד הטון, והוא עבר עם צלחתו, לחדר בו אביו נח וצפה בטיוי. אודה לתשובתכם הברורה, המקצועית והמכבדת. תודה!!! מה היה עלי לעשות? אודה לתשובתך המקצועית הברורה והמכבדת. תודה!!! רננה

23/08/2012 | 00:40 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום רננה, נשמע לי שהדוגמא הזו אולי מבטאת שאלה רחבה יותר לגבי היחסים ביניכם. אולי הפיזום הזה מייצג משהו שקשור בסגנון שלך, משהו אישי שלבנך קשה איתו. אולי הוא מבקש שתפסיקי משהו כאות של מחווה ונכונות להקשיב לצרכיו. את מתקשה בכך, כאילו פרוש הדבר יהיה מחיקה של צרכייך ורצונתייך. אולי של משהו בסגנון האישי שלך. ( זה מתקשר גם למה שכתבת כאן קודם על סגנון הכתיבה שלך ועל רצונך לשמר אותו גם נוכח ביקורת). אני תוהה על מה את נאבקת. מדוע כל הערה קטנה נחווית כמתקפה על כל מי שאת, ומדוע את נלחמת כל כך. גם כאן ביקשת תשובה מכבדת כאילו מראש חששת שתהיי נתונה לביקורת או לזלזול. מציע לך לבדוק האם ההתעקשו. והמאבק הזה לא מעכיר מאוד קשרים שחשובים לך ובעיקר מקשה עלייך.

מנהל פורום משפחה וזוגיות