חרדת נישואין

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

27/11/2010 | 18:47 | מאת: גלית

שלום, אני בת 31, עם החבר שנתיים פלוס. יש לו פחד להתקדם הלאה לנישואין. לפני שנה החלטנו להתחתן וזה התעכב , לאחר מכן שוב החלטנו על תאריך וזה התעכב, עכשיו אנחנו בפעם השלישית ואני לא יודעת אם זה שוב יתעכב וחוששת שיש בעיה מעבר. הוריו נשואים, הוא בא ממשפחה טובה, איני יודעת ולא מבינה מה הסיבה, כאשר אומר לי שהעיה היא לא אצלנו בזוגיות, אלא הקושי לסיים פרק זה בחיים ולעבור לפרק אחר. תודה, גלית

29/11/2010 | 23:07 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום גלית, כפי שאת כותבת, נשמע שאכן יש בעיה מעבר, והרי בן זוגך מצהיר עליה: הוא אומר שקשה לו להיפרד מפרק הרווקות על כל מה שהדבר משליך בתפיסתו. יתכן מאוד שהוא אמביוולנטי, כלומר רוצה להתחייב וגם לא רוצה כי הוא מפחד או מתקשה להיפרד מאורח חייו כגבר שאינו נשוי. השאלה היא עד כמה את מוכנה להיסחף לתוך האמיוולנטיות הזו ולשלם את המחירים שלה. מצד אחד, יתכן שהסבלנות תשתלם, ואכן לאט לאט הוא יבשיל ויהיה יותר חד ערכי לגבי העניין. מצד שני, יתכן גם שלא. אני חושבת שעלייך להעלות בפניו את החשש שלך,שאולי הוא ימשוך אותך עוד זמן ולדרוש ממנו להיות הוגן וכנה כלפייך, ואולי גם להציע לו היות ער לעובדה שלמרות שהוא רוצה להתחתן כנראה גם קשה לו להתחייב, וזה מתבטא בדחייה החוזרת. לאחר מכן אם שוב יש דחייה תצטרכי להחליט כיצד את רוצה להתנהל- האם את מוכנה להמשיך להחזיק את התקווה שלבסוף תתחתנו, גם במחיר של בלבול וחרדה שאולי בן זוגך משלה אותך בלי כיסוי של ממש, או אולי להציב את הגבולות שלך באופן ברור יותר ולדרוש את ההוגנות שמגיעה לך.

05/12/2010 | 16:57 | מאת: שמעון צ'אושו

האם את מאמינה לחבר שלך? הכוונה היא - האם הנושא עלה והוא אמר שיש לו "חרדת נישואין" ואמרת לעצמך "הממממ... זה נכון שהוא אומר את זה אבל אני בטוחה שאני אוכל לשנות את זה אצלו בשל אהבתו הגדולה אלי.." האם, בפעמיים הקודמות שקבעתם תאריך זה היה ביוזמתו או ביוזמתך? תבדקי את הנושאים הללו עם עצמך, ורק אז תוכלי להבין האם את יכולה "לבנות עליו" בנושא הנישואין או פשוט... להבין ש"איתו זה לא יילך" ולהמשיך הלאה. ברור שיש מחירים לכאן ולכאן, השאלה היא מה את רוצה (להתחתן עכשיו או לחכות ל...? ) שיהיה בהצלחה

10/12/2010 | 17:57 | מאת: גלית

עם מי הכבוד עכשיו? :) מתשובות לדברייך אני מרגישה יותר פסימית... תודה :)

מנהל פורום משפחה וזוגיות