ללכת או לא ?

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

29/07/2012 | 17:20 | מאת: מירי

שלום, התחתנתי רווקה עם בעלי כשהיה גרוש + 1 , בנו גדל , התחתן והביא לבעלי 2 נכדים חמודים שהקשר איתם מצוין הם מתארחים אצלנו ואנחנו אצלם כך שהקשר מצויין . לנו 3 ילדים גדולים. לקראת ראש השנה הקרב בנו של בעלי הזמין אותנו לארוחת חג אבל בין המוזמנים גם גרושתו והורייה , אני השתדלתי עד היום מלהיות נוכחת כשגרושתו בסביבה כי אינני מרגישה בנוח במצב זה ובמיוחד כשהורייה בסביבה . תשובתי להזמנה הייתה לבעלי כי אין בכוונתי ללכת ובעלי קיבל זאת בחוסר הבנה בטענה שגם הוא בולע , מרגיש לא בנוח כאשר הוא מוזמן למשפחתי ואף פעם לא מטיל וואטו ועושה זאת למעני .בעלי טוען שעלי לעשות זאת למענו כפי שהוא עושה זאת למעני בכל ההזמנות שהוא לא מרגיש נוח . מה לדעתך עלי לעשות . תודה

23/08/2012 | 00:25 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום לך מתלבטת, אתחיל מהסוף ואומר שההחלטה אם ללכת או לא בסופו של דבר תצטרך להיות שלך. אל בכל זאת, כמה נקודות למחשבה לפני שתכריעי. אני חושבת שוודאי תסכימי שבזוגיות חייבים ללמוד לוותר ולהתפשר מבלי לשלם מחירים יקרים מידיי שקשורים לאני הפרטי האישי. הדוגמא שהבאת קשורה לתנועה הזו שבין הזוגי לאישי. האם עלייך להקריב את צרכייך האישיים ( הצורך להימנע ממצב רגשי לא נעים שקשור במפגש עם הגרושה) וללכת עם רצון בעלך מתוך הבנה שזה חשוב לו? אולי דווקא עלייך לעמוד על רצונך, ולשמור על עצמך ולהכיל את חוסר שביעות הרצון של בעלך? שאלה שהתשובה לך צריכה להינתן מתוך הבנה של הדינמיקה הרחבה ביניכם. האם את הדרך כלל נכנעת ומוותרת על מה שחשוב לך? האם זה עניין חשוב כל כך עבורך? אולי תוכלי את לעשות קצת עבודה עצמית כדי להצליח להתמודד עם המפגש המאיים כל כך? אולי דווקא בשבילך ולאוו דווקא בשבילו. זה יהיה הישג מסוים, ללכת ולגלות שהשמים לא נפלו, לא? כל אלו שאלות רלוונטיות. נסי לבחון אותן ואולי גם שאלות אחרות. מקווה שתגיעי להחלטה שתוכלי לחוש איתה שקטה.

מנהל פורום משפחה וזוגיות