אשתי מתעלמת מהמצוקות שלי

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

10/07/2012 | 19:37 | מאת: מכאל

שלום. אני נשוי ומרגיש חנוק בגלל שאשתי לא מתיחסת למצוקות שלי כאשר אני מעלה אותם לפניה היא פשוט מתעלמת או מבטיחה להתיחס ולשנות דברים שמפרעים לי אצלה אבל בפועל לא עושה דבר . אילצתי אותה ללכת יחד ליעוץ ואף ללכת לבדה ושאני אצטרף יותר מאוחר אבל היעוץ הראשון לא עזר והשני הופסק באמצע . היום היא מסרבת ללכת ליעוץ ופשוט מצאה לה דרך לא להגיב , לא לענות ואם היא כן עונה לי בשיחה רגועה ונעימה זה לא מחזיק מים . רוב התשובות שלה שהיא לא מבינה ולא יודעת מה אני רוצה ממנה . אשמח לקבל המלצות מה לעשות כי ככה אינני יכול להמשיך . תודה

10/07/2012 | 23:08 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום לך, יש תחושה ממה שאתה כותב שמשהו כבד לך, כמו שהגדרת, " יש מצוקות. אני לא יודעת אם זה משהו תקופתי שעובר עליך, אולי סתם ענייני היומיום שלפעמים יוצרים עומסים, אבל כך או כך, אתה זקוק למשהו, מבקש משהו, ומן הסתם, נראה לך טבעי לפנות לבת זוגתך. ואולי זה אכן כך, אבל במקביל נראה לי חשוב שתדע גם להיעזר בעצמך ולברר מהן אותן מצוקות ואיך אפשר להקל עליהן. יכול להיות שאשתך לא מספיק יודעת איך להקשיב למה שקשה לך או איך לסייע לך, ולא בהכרח כי לא אכפת לה, או כי אינה אכפתית מספיק. מציעה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי שבו תוכל לדבר על מה שכואב לך, ואולי גם על התסכול בקשר עם אשתך, זה עשוי מאוד להקל את המצוקה, וגם להפחית מהתסכול והכעס כלפי אשתך.

11/07/2012 | 00:06 | מאת: מכאל

תודה. מה יעזור לי יעוץ לבד ? אצל מי לדעתך קיימת בעיה , מדוע היא לא עונה לי למשל במסכימה / לא מסכימה או לטפל בבעיות שמציקות לי כו שאני מטפל בבעיות שמציקות ומפריעות לה ובצורה כזו לסגור נושאים . מענין שכשלה יש בעיות או היא במצוקה בזוגיות שלנו היא יודעת לפנות אלי ולהעלות אותם ומצפה שאטפל בהן אבל הפוך זה לא עוזר כך שאינני מבין מה יעזור לי ללכת ליעוץ לבדי . תודה

מנהל פורום משפחה וזוגיות