פוחד ממחויבות

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

07/07/2012 | 19:33 | מאת: ענת

שלום, אני וחבר שלי כבר שנה וחצי ביחד... הוא אוטוטו בן 27 ואני בת 26. הוא גדל במרכז הארץ... ואני בדרום. יש לו פוביה בכל פעם שאני מזכירה את המילה חתונה או ילדים.. הוא אומר שקודם עליו לסיים ללמוד ואז רק להתחתן.. אני רואה בזה תרוץ ולא יודעת מה לעשות. מצד אחד אני נורא אוהבת אותו ויודעת שהוא האחד בשבילי... אך מצב שני אני לא הולכת ונהיית צעירה... עליי ללדת עוד והזמן הולך ומתקתק. הסברתי לו את הטיעונים שלי אך הוא רק עונה שאי אפשר להקים משפחה ללא בסיס. אומנם אני מסכימה איתו אבל אני חושבת שכפי שהורינו הסתדרנו גם אנחנו נוכל. מה עליי לעשות??? האם זה גבר עם פוביית התחייבות או סתם ילד שעוד לא גדל?? תודה..

07/07/2012 | 23:20 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום לך, אני מבינה את העמדה שלך ואת הקושי כשאת ובן זוגך חלוקים בסוגיה ככ מהותית. אני באמת לא יודעת מהיכן בא בן זוגך כשהוא מתנגד ככ למסד את הקשר, והאם עלייך לחשוש שיש כאן בעיה שלא תיפתר עם הזמן ( כמו ילדותיות או פחד ממחויבות כפי שכתבת). בשביל זה צריך להכיר אותו קצת יותר. אני חושבת שאם זו אהבה אמיתית בשבילך ושחשוב לך לשמור אותה, תצטרכי לקחת את הסיכון. אולי תוכלי לחשוב על דרך כלשהי להפחית את חששותייך ואת הסיכון להיפגע. למשל, להחליט על פרק זמן שיסמן עבורך את הגבול שאחריו לא תהיי מוכנה עוד לחכות, גם במחיר הקשר. אולי תוכלי להציע לבן זוגך להגיע לטיפול זוגי ממוקד בו תחשבו יחד על הצרכים השונים שלכם ועל הדרך לגשר על הפערים. ואולי פשוט תוכלי להרפות ולמתן את הלחץ, לעבוד על עצמך מבפנים כדי להכיל את החשש בתנאי אי הודאות הללו, ואולי דווקא מתוך כך יבשיל משהו בכיוון שאת מייחלת לו.

מנהל פורום משפחה וזוגיות