משבר באמון

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

10/06/2012 | 20:54 | מאת: רינת

שלום, חוויתי משבר בזוגיות עם בן זוגי ואינני יודעת מה לעשות. אני גרה בחו"ל לצורכי לימודים וחוזרת מדיי כמה חודשים לארץ. בן זוגי חי בארץ ואנחנו מנהלים מערכת יחסים מרחוק. גם אני וגם בן זוגי אנשים מאד קנאיים וחסרי ביטחון. בעבר חוויתי בגידה מבן זוג רציני אחר אך אין זה ניכר שאני נתונה בטראומה מכך. לפני יומיים מצאתי תחתוני תחרה אדומות (כמו בסרטים) במגרת בגדים של בן זוגי. הוא טוען שהוא לא בגד בי ושזה נשאר עוד מימי האקסית שהיתה לפניי. בהתחלה התקשתי להאמין אך בן זוגי הוא אדם נאמן ואני נוטה להאמין לו על אף שהדבר יושב כבד על לבי. מה גם שאנני מבינה למה הוא שמר את התחתונים (לטענתו הוא לא ידע שהם שם). מקרה נוסף שקרה ויותר מציק לי הוא שלבן זוגי שתי חברות הכי טובות (ידידות) שאיתן הוא עושה כמעט הכל ונפגש איתן בתדירות גבוהה. בתחילת בקשר שאלתי אותו אם היה לו משהו עם אחת מהן בעבר והוא טען שלא. אתמול, לאחר חצי שנה של קשר הוא התוודה כי אחת הבחורות נישקה אותו לפני 6 שנים כשהיתה שיכורה אך מאז לא היה כלום. נפגעתי מאד מהסיבה ששיקר לי וכעת אינני יודעת מה לעשות כי החברה הזו נמצאת איתו כל הזמן והיא חלק מחבורה מאד משמעותית בחיי בן זוגי. אינני רוצה להיות זאת שמרחיקה אותו מחבריו אך לא חושבת שאוכל להתמודד עם העובדה שהחברה הטובה הזו בעצם נמשכת לבן זוגי. לא יודעת מה לעשות. אנא עזרו לי

24/06/2012 | 15:47 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום רינת באמת נשמע שחווית פגיעה באמון והדבר משפיע על האופן בו את תופסת את יחסייך הנוכחיים. חשוב מאוד להפריד ולראות מה שייך לאותה פגיעה מהעבר ומה שייך למה שקורה כעת. זה מצריך עיבוד מסוים של מה שקרה, אולי בטיפול אישי שלך. אני מבינה את החששות שלך, שווודאי נעשים עוד הרבה יותר כבדים כשאת נמצאת במרחק פיזי רב כל כך ולא בשליטה. בעיניי חשוב שתוכלי להבין שאין לך ממילא שליטה מלאה על מה שקורה והניסיון לנטרל כל גורם שעלול לגרום לבגידה נועד לכישלון מראש. הרי גם אם הוא לא יהיה בקשר איתה, אם ירצה לבגוד בך יוכל די בקלות, בטח כשאת לא נמצאת בסביבה. בחרת לנהל מערכת יחסים בשלט רחוק, זה גם ככה קשה, לכן כדאי שתוכלי להרפות במקצת וללמוד לסמוך על בן זוגך. לא נשמע שיש דרך אחרת.

מנהל פורום משפחה וזוגיות