יחסים לא טובים בין אב לבנו התינוק

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

27/05/2012 | 20:12 | מאת: לירון

שלום, בני בן השנה ו-8 אינו מוכן שאביו יהיה בקרבתו. הוא מתחיל לבכות וממש דוחה אותו כשהוא מנסה לשחק איתו, לחבק אותו, לנשק אותו, להרגיע אותו שהוא בוכה וכו'. קצת רקע, בעלי עובד מאוד קשה ומגיל אפס רואה אותו רק בבקרים לשעה ובסופי שבוע מה שהוביל לכך שהילד מאוד צמוד אלי. ברור לי שגם אני עשיתי טעויות בהתחלה שגרמו להתרחקות הזו (אני היחידה שהרדימה וקמה בלילות למשל).בנוסף חשוב לי לציין שהוא מתנהג ככה לאבא שלו רק בנוכחותי לטענת בעלי וכי היום ממש רואים שהוא מנסה לראות את התגובה שלי כשהוא בוכה שאבא שלו מנסה לחבק אותו. המצב מאוד מדאיג אותי וכמובן שבעלי ממש מתוסכל. אשמח לעצה איך לתקן את המצב כאשר את שעות העבודה של בעלי אני לא יכולה לשנות משמע, פתרון שאומר שיראה אותו יותר ברור לי שהכי טוב אבל לא ראלי. אציין דבר נוסף בסופ"ש יש להם בין שעה לשעתיים זמן לבד.

08/06/2012 | 18:00 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום שאלה ראשונה שאלתי לי אחרי קריאה היא מדוע בעלך יכול להיות עם בנכם ככ מעט בסופש. אולי שווה לבדוק את זה, וואולי זו איזה התעקשו.ת לא ככ מודעת גם שלך לשמר את הקיים. זה נשמע מוזר, כי אני בטוחה שברמה מסוימת את בוודאי רוצה שלבנך ולבעלך יהיה קשר קרוב יותר, אבל ברמה אחרת, וזה לא נדיר, את בוודאי רוצה גם לשמור על כמה שאת משמעותית בשביל בנך. יש בזה לא מעט טוב וזה מעניק לקשר שלכם צבע מאוד מיוחד. אבל גם אם אינך מתחברת להשערה הזו, חשוב להבין שהמאמץ צריך לבוא מצד שניכם, ואולי גם את צריכה לשחרר בהדרגה כל מיני תפקידים שרק את לכאורה יכולת ויכולה לעשות. אם בעלך טוען שכשהם לבד אז טוב יותר אולי זה משהו שצריך לאפשר ולהתעקש על זה. זה לא רק עניין של זמן אלא גם עניין של הסכמה רגשית לוותר על דברים שכעת נמצאים רק באחריותך. אם עדיין זה קשה, אולי עלייך לפנות להדרכת הורים ממוקדת.

מנהל פורום משפחה וזוגיות