לבד בזוגיות

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

18/05/2012 | 10:32 | מאת: טל

שלום ענבל , אני נשואה כמעט 9 שים לבעל שמאז ומתמיד אהב את החופש שלו... אני לא אישה "חופרת" ולא מציקה ונתתי לו באמת את כל המרחב שרק אפשר.(עכשיו כשאני מתכוונת חופש אני לא מתכוונת לבילויים, יציאות משונות, בגידות וכו.) אני מתכוונת לזה שהוא לא אוהב שחוקרים אותו או שמגבילים אותו ולפעמים יש כל מיני מיגבלות שלא תלויים בנו לדוגמת הילדים. בחיים הוא לא לקח חופש כשהילדים היו חולים, אף פעם לא הלך לאסיפת הורים, מסיבות, פעילויות וכו. אני מגדלת את הילדים לבד!!!!! הוא מפרנס עיקרי על אף שאני עובדת בשתי עבודות. התפטרתי ממוסד ממשלתי כי קרסתי מהעומס של הכל ביחד. אני אובדת עצות גם בזוגיות אני ממש לבד הוא לא מוכן לצאת לשום מקום . אנחנו לא נוסעים לחו"ל או לנופש בארץ מלבד פעם אחת בשנה וגם זה בארץ.(לפני החתונה הייתי נוסעת מספר פעמים בשנה לחו"ל) אני מרגישה כבויה ,הכל נעשה ע"פ הרצונות וההחלטות שלו.....אני כל כך בודדה בזוגיות הזו. אל הילדים הוא מתייחס בנוקשות יתרה , הם חסרי ביטחון לידו ומפחדים מכל תזוזה שלו.כשהו לא נמצא בבית הבית מתפקד בצורה הכי טובה יש משמעת וסדר והכל מתוקתק ,כאשר הוא נמצא הילדים מתמרדים בוכים נענשים על כל שטות (בדברים הכי קטנים כמו קראתי לך ולא היגעת מהר או שעברת ליד משהוא על הריצפה ולא הרמת) העונשים הם לא פרופרציונלים למקרה. אני חייבת לציין שנמצא בעמדה מאוד בכירה במקום העבודה (משרד ממשלתי). חשבתי על מספר פעמים להיתגרש אך יש בי פחד. איך אני אמורה להתמודד עם אדם כזה?? והאם אני עושה נכון כשאני נשארת ככה עצובה בלי יכולת לשנות?? עיזרי לי לעשות סדר במחשבות.......

08/06/2012 | 17:27 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום טל הבדידות שלך והפחד מורגשים במה שכתבת. נראה שבדומה לילדים גם את מרגישה שקשה לך להתבטא מול בעלך ולספר לו על קשייך, לדבר על מה שהיית רוצה ועל מה שאת צריכה. במקום זה, את מעדיפה לשתוק ולהיות עם הכל לבד. אולי את מרגישה טוב עם זה שאת לא חופרת, אבל אולי זו לא הדרך כי המחיר הוא צמצום הולך וגובר של עצמך. אני חושבת שלפני שתלכי לפיתרון של גירושים כדאי לך לנסות לברר עם עצמך מדוע את לוקחת על עצמך כל כך הרבה אחריות ולנסות למצוא את הדרך לבטא את עצמך בתןך הנישואין. זה יכול לקרות בטיפול זוגי אבל גם בטיפול אישי.

16/07/2012 | 10:31 | מאת: טל

היי, על טיפול זוגי אין מה לדבר בכלל... היינו בעבר וזה היה בנסיבות אחרות שגלשו לטיפול זוגי. הוא בהתחלה שיתף פעולה וברגע שהיא ניסתה להכנס לתוך הנפש שלו ולראות ממה נובעת ההתנהגות שלו הוא קם והלך....... לגבי טיפול אישי אני יהסה למצוא מטפל/ת אולי דרך קופ"ח. בכל מקרה המצב ממשיך אנחנו לא מדברים כבר חודש כי העזתי להעיר לו על הבלאגן שהוא עושה בבית ולפעמים זה בכוונה..... הוא מחפש להעניש על כל דבר!!!!!!!!!! אוף נמאס לי מהחיים האלו....... אני זקוקה לחופש........ הכי כיף כשהוא לא נמצא בבית........

מנהל פורום משפחה וזוגיות