פתיחת תכנית חיסכון לילדים

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

22/04/2012 | 15:44 | מאת: סיגל

שלום ענבל, כפי שבטח את יודעת לאחרונה נכנס לתוקף חוק חינוך חינם מגיל 3 וכעת הכסף שהיה מיועד לגני הילדים נשאר בעו"ש. מבחינתי הסתדרנו עד כה בלי הכסף הזה ולכן האופציה הכי טובה זה לפתוח חיסכון לילדנו. תרשי לי לצטט לך משפט מתוך פוסט (http://cafe.themarker.com/post/2563551/?last_method=edit) שקראתי בנושא- "אני גדלתי במשפחה בה שני ההורים עבדו מאוד קשה, למעשה חיינו מהיד לפה כך שחסכונות בכלל ולילדים בפרט לא עמדו כלל על הפרק כי פשוט לא הייתה אפשרות." כתוצאה מכך אני חושבת שאם יש אז למה לא? מסתבר שבעלי חושב ההיפך ממני ומבחינתו הילדים עוד קטנים ומה הלחץ? "הכסף הזה יעזור לנו לנשום קצת ולעבור את החודש יותר בקלות" זה המשפט הקבוע. את חושבת שיש דרך לשכנע אותו או שכדאי לי להניח לנושא? כמו שראית זה מאוד חשוב לי ובגלל שלי לא היה את זה חשוב לי שילדים שלי כן יהיה, זה יוכל לעזור להם מאוד בעתיד. אודה לתשובתך.

24/04/2012 | 22:48 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום, אני לא יודעת עד כמה בעלך הוא איש נוקשה בדעותיו, או שהוא אדם גמיש יותר, כך שמאוד קשה לי לייעץ לך לגבי איך לשכנע אותו, אם בכלל. אני כן חושבת ש"יש לך קייס" ושאם זה חשוב לך, כדאי שלא תתייאשי. נסי לדבר איתו על המקום הדואג שלך, על הסיבות שבגללן חשוב לך לחיות כך, ונסי להציע לו דרך אופרטיבית עם "פתח מילוט" לחיסכון שכזה.

מנהל פורום משפחה וזוגיות