הורים מסכסכים

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

14/04/2012 | 19:42 | מאת: סבתא

שלום ענבל . אני מקווה שאת הכתובת כי אינני יודעת למי לפנות והסיפור הוא כזה : אני בדילמה האם להתערב ולבקש מחתני להגיע לשיחה ולהניח את כל הטענות על השולחן. בתי נשואה לגבר מקסים, הורי החתן אפשרו להם לגור בדירה שלהם שהיא נמצאת בקרבתם וכך הם יחסכו ובין היתר יוכלו לעזור להם עם הילד בהוצאת הילד מהגן , אני גרה כחצי שעה נסיעה מהם , עובדת וחסרת אמצעים ועוזרת להם כמה שאני יכולה, לצערי אני גרושה והגרוש שלי גר בדרום הארץ ומגיע לאזור כל שבועיים . הורי חתני נפגעים מכל מילה ומכל התנהגות שלי ומחממים את בנם נגדי כך שהם גורמים למריבות ביניהם ובתי באה אלי בכל מיני טענות על התנהגותי שאני צריכה להתרפס לפני הורי חתני ולהתחנף להם כי הם מבוגרים ממני והם נותנים להם מקום לגור ללא תשלום וכך הם חוסכים . אתן דוגמא בלבד למקרה של סכסוך : האב של חתני עבר ניתוח וביקרתי אותו בבית החולים ואף התענינתי יותר מאוחר בבריאותו מספר חודשים מאוחר יותר הייתי מאושפזת בבית חולים והם לא באו לבקר אותי או הרימו טלפון לשאול לשלומי פשוט התעלמו , נעלבתי אבל שתקתי ולא אמרתי דבר לבתי שלא יריבו . בחג האחרוןלא הרגשתי טוב ולא התקשרתי להורי החתן לאחל חג שמח , הם כמובן לא התקשרו אלי ומאז הם פגועים ועשו סיפור מזה וגרמו למריבה בין הזוג שאני לא בסדר . בקיצור אני מתלבטת האם לשוחח עם חתני על הנושא ולעשות סוף להעלבויות של הוריו על מנת שהוריו יפסיקו לסכסך ביניהם ובין בתי אלי , בתי לא מסוגלת להתמודד מול בעלה היא פשוט חלשה . מה דעתך עלי לעשות כי ככה לא ניתן להמשיך , לא יתכן שבזה שהם בעלי יכולת יש להם עליונות עלי ועלי לצחצח להם את הנעלים .

24/04/2012 | 22:33 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום, אני בהחלט מבינה את תחושת חוסר האונים והנחיתות מול הוריו של חתנך. אני מניחה שלא קל לך לנהל את כל הקשר הזה עם המורכבות שלו כשאת לבד וללא אמצעים. יחד עם זאת, נראה לי, ע"ס הדוגמאות שהבאת שמדובר באנשים פגיעים שפועלים מתוך אוריינטציה של כבוד, ושלכך את מרגישה כל הזמן שאת צריכה ל"לכת על ביצים" איתם. העליונות הכלכלית שלהם לא מקלה, אם כי היא בוודאי לא הסיפור כולו. לשאלתך, אני חושבת שבהחלט, אם יש לך יחסים טובים עם חתנך, והוא האיש החזק יותר במערכת היחסים עם בתך, כדאי לנסות לדבר אליו את אשר על לבך. זה אומר שאת נכנסת לזירה רגשיה ביותר, כי בכל זאת אלו הוריו שלו, אבל לא מוותרת על האפשרות להתבטא. עשי זאת עם כמה שפחות ביקורת והאשמה, כי גישה כזו תוביל להתגוננות. דברי עלך רצונך ונכונותך לכבד, אבל מצד שני על תחושת זהירות היתר שלך והחשש לפגוע בהם. שאלי אם יוכל לעזור לך בזה ולייעץ לך מהי הדרך המתאימה לפעול מולם. אני חושבת שעם גישה כזו קיים סיכוי שזה יוביל להידברות כלשהי. ואם לא, אולי עלייך פשוט לשחרר. נסי למצוא את הדרך הדיפלומטית ביותר להימנע מתאקלים מיותרים, והיי את ה"מבוגרת" יותר בגישה. ממילא לא נשמע שהאינטראקציה איתם כ"כ אינטנסיבית, כך שזה לא יצריך ממך השקעה מרובה מידיי. בהצלחה

מנהל פורום משפחה וזוגיות