יעוץ

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

18/03/2012 | 16:40 | מאת: אור

שלום, אבי ז"ל נפטר לפני כחודש וחצי.אני האחרונה שהייתי לידו ושעות מעטות עברו מאז שהלכתי ואז התקשרו מבית החולים שנבוא והוא כבר נפטר. אני מרגישה רגשי אשם כבדים על שעזבתי אותו ולמה לא נשארתי איתו באותם רגעים.אני מרגישה שאולי אם הייתי נשארת היו יכולים להציל אותו. באותו יום שהוא נפטר נודע לי רק על מחלתו והוא לא סיפר לנו דבר.אני הייתי שבורה וממוטטת מהידיעה אבל לא נתתי לאבי ולאחיי להרגיש או לדעת דבר.הלכתי כי לא יכולתי לשאת את הכאב בפנים בלי לספר לאף אחד כלום רק אני ידעתי.וכשהגעתי הביתה התפרצתי בבכי היסטרי.לאחר מכן התקשרו מבית החולים שנבוא.אני מרגישה כל כך אשמה.אני לא מצליחה לעבוד או לתפקד, בוכה כל הזמן,לא ישנה,בדיכאון ומשבר עמוק,חרדות ומחשבות שליליות.מה לעשות?תודה.

10/04/2012 | 22:59 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום לך, צר לי על אביך, חסר לי הפרט של גילך, אבל אנסה להתייחס גם בלי המידע הזה. נשמע לי שהאופן בו איבדת את אביך היה מאוד טראומתי בגלל גורם ההפתעה וההסתרה שהייתה לגבי מחלתו. אולי גם כי לא הספקת להיפרד. לא מספיק ברור לי מהיכן מגיעים רגשות האשם הכבדים, הם וודאי קשורים בדיכאון והאבל שאת מרגישה כרגע. אני מציעה לך להיוועץ באיש מקצוע (פסיכולוג או פסיכיאטר) שיוכל להעריך ולבחון את מה שקורה לך כעת מבחינה רגשית ואולי לתת לך סיוע כדי שתעברי את התקופה הזו קצת פחות קשה.

מנהל פורום משפחה וזוגיות