יעוץ בענין זוג

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

14/01/2012 | 08:55 | מאת: אבי

הי, אני בן 43 גרוש עם 2 בנות , בת הזוג שלי בת 36 גרושה עם ילד.אנחנו נמצאים בקשר זוגי אינטנסיבי מזה כחודשיים וחצי בקצרה אציין כי מבחינה נפשית אני באתי לקשר הזה מוכן רגשית ואילו בת הזוג שלי שהייתה נשואה מס חודשים ובמהלך ההריון ילדה את בנה וערה תקופה מאד קשה ברמה האישית במשך 5 שנים כאשר בשנים אלה היא בעצם ביטלה את עצמה במחינה רגשית עד כדי כך שהיא מגירה את עצמה כלא מחוברת לעצמה מבחינה רגשית,זוהי נקודת המוצא. לאחר חודשיים וחצי יחד חל שינוי גדול במצבה כאשר אני זה שמכתיב את הקצב ומוביל את הקשר הזה, אנחנו נמצאים המון יחד מסתדרים מצויין וקייימת חברות אמת ביננו. מזה כחודש היא ישננה אצלי מרבית הזמן ואני הצעתי לה לעבור להתגורר עימי באופן קבוע כאשר המטרה היא להיות יחד בצורה מחוזקת וכן המגורים יחד יעזרו לה להתגבר על הקשיים בהם היא נמצאת וזאת תהה מעין עליית מדרגה בקשר ויחזק אותו, מה גם שבמצב נורמטיבי של בני זוג נוכח טיב הקשר זה היה קורה מזמן.היא מבחינתה שואפת לעניין הזה אולם לטענתה זה לא נכון כרגע אלא כאשר היא תרגיש שהיא חזרה להיות מחובסרת לעצמה ותרגיש שזה מה ממנה.לדעתי המגורים יעשו טוב לקשר יחזקו אותו ולא יתנו לה לללכת כל פעם צעד אחורה בבריחות לעולם הקודם שלה.העניין כשלעצמו יוצר ביננו מתח לא קטן ומחלוקות בעניין , הסברתי לה את החשיבות של השינה יחד ושל המגורים יחד כחלק מזוגיות טוטאלית.מה גם שעקב הבעיה שלה יש בעיה קשה מאד בצד האינטימי ולדעתי המגורים יחד יסייעו רבות לפיתרון העניין האינטימי שהוא בסיס חזק לקשר זוגי. השאלה היא האם נוכח מה שכתבתי בתמצית זה צעד נכון לעבור לגור יחד בשלב זה על אף שחלפו רק חודשיים וחצי ואם כן באיזו דרך להציגכ לה את זה שזה הכי נכון לעשות, כי מבחינתה זה עלול לרסק את הקשר אני מרגיש שהקשר כרגע תקוע מאד ולא יוכל להתקדם לשום מקום מה עלי לעשות ומה הכי נכון לעשות?.

22/01/2012 | 23:51 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום אבי, נתחיל מהסוף- עם כל הקשוי שלך להמתיך, נראה לי שהדבר הנכון יהיה לחכות. אני לא יודעת למה אתה כ"כ ממהר בעצם. יש לך קשר חדש וטוב, הכל הולך נהדר, אתם מנהלים קשר אינטנסיבי וחברי, אז למה הלחץ למגורים משותפים? מי אמר שזה מה שיקרב ביניכם למשל מבחינה אינטימית? יש לי תחושה שהתקבעת על איזה רעיון שעכשיו הופך למבחן כלשהו לגבי איכות הקשר. מציעה לך להניח לזה, ובמקום זה להקשיב לבת זוגתך. אם תלחץ בעניין הזה יש לשער שהיא שוב תרגיש שעליה לבטל את עצמה, וזה בוודאי לא יתרום לה להתחבר לעצמה ואולי אף ירחיק אותה ממך. שים לב שעצם העמידה שלה על הצורך שלה (לחכות עם המגורים המשותפים) מסמנים דווקא תחילתו של תהליך התחברות מחדש לעצמה ולצרכיה. נסה לעודד את זה ולא לתקוף את זה. אם הקשר טוב, הוא ימשיך להיות כזה גם אם תחכה עוד חצי שנה. בסך הכל היא שותפה איתך בכוונות הרציניות לגבי הקשר

מנהל פורום משפחה וזוגיות