גירושים ובילויים משותפים עם האקס והילדים בזוגיות ח

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

10/01/2012 | 10:52 | מאת: Rotem

אני גרושה יחסית טרייה (חצי שנה). לפני כמה חודשים הכרתי מישהו מקסים שאני נהנית איתו מאד רק שיש עננה שמאיבה על האידיליה. הוא מבלה בתדירות דיי גבוהה עם האקסית והילדים שלו (בני 8, 13 ו-17) אם זה בפיקניקים, או בארוחות צהרים שמזמינים את שניהם והוא הולך או בחופשת חנוכה שהוא נסע איתה ועם הילדים... אני יודעת שאין קשר בינהם והוא עושה את זה בשביל הילדים אבל קשה לי מאד עם זה ולא נראה לי טבעי או בריא לילדים, זה נראה לי מעביר מסרים סותרים שההורים התגרשו אבל עדיין עושים דברים ביחד אם כי לא ממש מתקשרים בינהם... זה נראה דיי מבלבל... כרגע אין ארוחות משפחתיות משותפות אבל בעתיד, הוא רואה בהחלט ארוחות משותפות עם בת הזוג שלו וגם האקסית, ארוחות שישי, חגים, בשביל הילדים כמובן... האם הבילויים המשפחתיים האלה אכן טובים לילדים? תודה רבה!

22/01/2012 | 23:40 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום, לשאלתך שבאה בסוף, הכל תלוי.בעיקרון אין כאן דבר שאסור שיעשה או שבהכרח מבלבל את הילדים. בתנאים מסוימים, ילדים יכולים אפילו מאוד להיתרם מזה. כל העניין הוא איזה מסר ואיזה הסבר נלווים להתנהגות הזו. האם הילדים מבינים שאבא ואמא לא יחד ולא יהיו יחד אבל שחשוב להם לשמור על מסגרת משפחתית מסוימת? האם זה למשל, מסר שמודגש עבור הילדים? האם הם מבינים/יודעים שלאבא ואמא יש קשרים זוגיים אחרים? אם לכל הדבר הזה נלוות פנטזיות לא מודעות של ההורים לגבי הקשר הזוגי הישן שלהם ברור שהדבר עשוי להעביר מסר סמוי ומבלבל מאוד. אני חושבת שעלייך להכיר בקושי שלך מעבר לשאלה הפסיכולוגית האם הדבר נכון או לא נכון לידלים. אני מתארת לעצמי שלא קל לך באופן אישי עם כל הסיפור, וזה אולי מעורר תחושה של דבר חיצוני שמאיים על הקשר הזוגי הנבנה שלכם. מציעהלך לדבר על זה בכנות על בן זוגך, ולבדוק כיצד הוא מתייחס לרגישותך בעניין, נסי שלא להשתמש בטיעון לגבי ההשלכות הפסיכולוגיות לילדים- זה משהו שלא צריך להיות לך חלק בו ועשוי להסית את הקשב מהדבר האמיתי- הזוגיות שלכם.

24/01/2012 | 07:16 | מאת: Rotem

תודה רבה ענבל על התגובה, אכן העניין מפריע לי מאד, דיברתי איתו בכנות על הנושא והוא טוען שאני עושה טעות ושזה לא כל כך חשוב אבל הוא לא יכול לשלול בעתיד סיטואציות בהן הם יבלו שוב ביחד. לאור זאת, בצער רב, דרכנו נפרדו מאחר ואנחנו לא רואים את הדברים עין בעין. אולי זה נובע ממקום שבו אני מחפשת קשר עם מישהו שאני אהיה אצלו במקום הראשון בסדרי העדיפות וזה לא יכול לקרות כאן כי תמיד יהיו אחרים לפניי. האם זה הגיוני לצפות שאני אהיה בראש סדרי העדיפויות אצל בן זוגי? או שהציפיות שלי גבוהות מדיי... תודה רבה שוב!

מנהל פורום משפחה וזוגיות