מחדדת את שאלתי לבקשתך

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

07/12/2011 | 16:01 | מאת: דליה

כפסיכולוגית, האם תוכלי להסביר לי את התופעה של אדם X מסוים שתמיד תמיד מוצא דפקטים אצל אדם Y ספציפי, וזאת למרות ש-Y דווקא אדם אהוד, חביב, נחמד וחברותי בעיני רבים אחרים. את X הוא תמיד מצליח להרגיז לעצבן ולעורר בו תחושות שליליות באופן כללי וקבוע. תודה . מקווה שהפעם השאלה יותר ברורה.

13/12/2011 | 21:34 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום, עדיין השאלה מאוד כללית, ויכולות להיות עליה הרבה תשובות, תלוי במקרה הספציפי. אנסה בכל זאת. אנשים מייצרים אינטראקציות שונות ומגוונות, כל מפגש בינאישי מכיל בתוכו פוטנציאל ייחודי לקשר, על כל גווניו. מאוד יתכן שאדם נחשב כאיש חביב ואהוד, אבל שאדם מסוים רואה אותו למשל כצבוע, כי הוא מזכיר לו אנשים אחרים שהיו לו משמעותיים בהיסטוריה האישית שלו, והוא משליך עליו את הייחוס השלילי שלו שמקורו גם בעבר. אני בכל אופן לא מאמינה שבני אדם יכולים להיתפס באותו אופן ע"י כולם, כי כאמור, כל מפגש בינאישי הוא ייחודי ולכן מה שתיארת הוא בהחלט אפשרי והגיוני.

14/12/2011 | 14:27 | מאת: דליה

מנהל פורום משפחה וזוגיות